Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Írd szét magad! - A FISZ tábora Visegrádon

A Fiatal Írók Szövetsége második alkalommal rendezi meg nyári táborát július 24. és 28. között, és ezúttal is Visegrád lesz a helyszín. Kortárs íróink közül Térey János, Kovács András Ferenc, Oravecz Imre, Barnás Ferenc, Bartis Attila lesznek a vendégek, illetve műkelymunkát tart Szilágyi Zsófia, Hermann Zoltán, Csepregi János, Bajtai András, Sirokai Mátyás és Győrffy Ákos.

2013. július 15.

X. Partiumi Írótábor

A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Írótábor Egyesület tizedik alkalommal, ezúttal Hagyomány, haladás, megmaradás címmel rendezte meg az idei Partiumi ÍrótábortA zárónapon Mezey Katalin író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának elnöke vehette át Tőkés Lászlótól a Partiumi Írótábor díját.

2013. július 8.

Felavatták Sütő András mellszobrát Udvarhelyen

Székelyudvarhelyen leplezték le vasárnap Sütő András első erdélyi portrészobrát, Zavaczky Walter alkotását. Az avatáson jelen volt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is.

2013. június 23.
Helyey László, Ráckevei Anna, Csikos Sándor

„Rejtőzködnöm nem lehet" – Weöres Sándor száz éve

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi és Zenei Tagozata a 100 éve született Weöres Sándor tiszteletére rendezett irodalmi estet 2013. június 20-án, 18 órától a Duna Palotában.

2013. június 21.
Gina Giannotti

Magyar írók Olaszországban

A Magyar-Olasz Évad részeként a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Olasz Kultúrintézet június 18-án kultúrtörténeti konferenciát tartott Magyar írók Olaszországban - Otthon vagy átutazóban címmel.

2013. június 12.
Első Utolsó