Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Kányádi angolul

Átfogó és kitűnő válogatás jelent meg angol nyelven Kányádi Sándor verseiből az Irodalmi Jelen jóvoltából. A fordító Paul Sohar a teljes Kányádi-életműből válogatott, amikor a költeményeket kötetbe szerkesztette.

2013. június 4.

Sűrű sorok – Megjelent Temesi Ferenc Apám című kötete

„Több száz oldalas besúgói jelentésekre alapozva írtam meg apám sorsát, akivel 1957-től 1971-ig úgy bántak a titkos tartótisztek ügynökeiken, besúgóikon keresztül, ahogy rendes regényíró nem bánik a figuráival."

2013. június 4.

Lászlóffy Csaba kettős könyvének bemutatója

Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő kettős könyve, az Átörökített magány a Magyar Idegennyelvű Könyvtárban került bemutatásra 2013. május 17-én Lászlóffy Zsolt, Szepes Erika, Korpa Tamás és Varga Tamás közreműködésével.
 

2013. május 21.

Törőcsik és Kányádi vehette át az Emberi Méltóság Tanácsának díját

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa által alapított Emberi méltóságért díjat.

2013. május 21.
Fotó: kisalfold.hu

Szobrot állított Gyurkovics Tibornak Mosonmagyaróvár

A Kossuth-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja portrészobrát 2013. május 18-án avatták fel. Zsin Judit szobrászművész bronzalkotását a Gyurkovics-emlékszobát is őrző Cselley-ház előtt állították fel. 

2013. május 21.
Első Utolsó