Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Felavatták Sütő András mellszobrát Udvarhelyen

Székelyudvarhelyen leplezték le vasárnap Sütő András első erdélyi portrészobrát, Zavaczky Walter alkotását. Az avatáson jelen volt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is.

2013. június 23.
Helyey László, Ráckevei Anna, Csikos Sándor

„Rejtőzködnöm nem lehet" – Weöres Sándor száz éve

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi és Zenei Tagozata a 100 éve született Weöres Sándor tiszteletére rendezett irodalmi estet 2013. június 20-án, 18 órától a Duna Palotában.

2013. június 21.
Gina Giannotti

Magyar írók Olaszországban

A Magyar-Olasz Évad részeként a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Olasz Kultúrintézet június 18-án kultúrtörténeti konferenciát tartott Magyar írók Olaszországban - Otthon vagy átutazóban címmel.

2013. június 12.

Sikeres könyvhétvége

A 84. Ünnepi Könyvhetet és Gyermekkönyvnapokat a budapesti Vörösmarty téren Háy János író nyitotta meg 2013. június 6-án. A rendezvényen 345 könyvújdonsággal találkozhattak az olvasók. A megnyitót a Katasztrófavédelem Központi Zenekara vezette föl – a zenekar az árvízi készültség miatt csak különleges engedéllyel lehetett jelen. Videoriport.

2013. június 6.

Kányádi angolul

Átfogó és kitűnő válogatás jelent meg angol nyelven Kányádi Sándor verseiből az Irodalmi Jelen jóvoltából. A fordító Paul Sohar a teljes Kányádi-életműből válogatott, amikor a költeményeket kötetbe szerkesztette.

2013. június 4.
Első Utolsó