Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Elnémított irodalom

A Tokaji Írótábor több évtizede a magyar irodalmi élet egyik legfontosabb rendezvénye. A tavalyi tanácskozás szakmai sikerére és eredményességére építve, valamint a tárgyalt korszak nagyságára való tekintettel az idei tábor a megkezdett tematikát folytatja: Eltiltva és elfelejtve II. - A hallgatás és elhallgattatás évei a magyar irodalomban (1965-1990)A találkozót augusztus 14. és 16. között tartják. 

2013. augusztus 9.

Jókai Anna Bocskai-díjat kapott

Jókai Annának ítélte oda a Bocskai István Társaság a 2013. évi Bocskai István-díjat, amit a Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas író július 28-án az érmelléki Szentjobbon (Románia) vett át. A díjátadás ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyen Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

2013. augusztus 1.
Misztrál Regejárás Nagymaroson

Misztrál Regejárás Nagymaroson

A határainkon innen és túl immár több ezer saját rajongót számláló Misztrál Együttes évről évre meghívja Nagymarosra a műfaj itthon és külföldön ismert vagy kevésbé ismert jeleseit. 2013. július 19-21. között, tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Regejáró Misztrál fesztivált. 

2013. július 24.

Konferencia Szentkuthy Miklós tiszteletére

Szentkuthy Miklós halálának 25. évfordulója alkalmából nemzetközi konferenciát rendeztek július 10-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A tanácskozáson Fekete J. József Misztérium és játékosság címmel tartott előadást Szentkuthy tanulmányairól, esszéiről, előadásairól. 

2013. július 18.

Írd szét magad! - A FISZ tábora Visegrádon

A Fiatal Írók Szövetsége második alkalommal rendezi meg nyári táborát július 24. és 28. között, és ezúttal is Visegrád lesz a helyszín. Kortárs íróink közül Térey János, Kovács András Ferenc, Oravecz Imre, Barnás Ferenc, Bartis Attila lesznek a vendégek, illetve műkelymunkát tart Szilágyi Zsófia, Hermann Zoltán, Csepregi János, Bajtai András, Sirokai Mátyás és Győrffy Ákos.

2013. július 15.
Első Utolsó