Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Magyar szerzők a göteborgi könyvvásáron

Magyarország másodszor vesz részt a csütörtöktől vasárnapig tartó göteborgi könyvvásáron, amely a frankfurti után Európa második legnagyobb könyves seregszemléje. Kányádi Sándor is ott lesz Göteborgban, ahol az erdélyi magyar irodalom bemutatása is kiemelt cél. A katalógusban többek közt Kányádi, Iancu Laura, Oravecz Imre, Szentmártoni János és Temesi Ferenc alkotásai is szerepelnek.

2013. szeptember 26.

Buda Ferenc a Digitális Irodalmi Akadémia új tagja

Buda Ferenc költőt, műfordítót választották a testület új tagjává a Digitális Irodalmi Akadémia szeptemberi 20-i gyűlésén a tagok. A Petőfi Irodalmi Múzeum javaslatát egyhangúlag megerősítve Szentkuthy Miklós vált a testület új posztumusz tagjává.

2013. szeptember 23.

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

2013. szeptember 11.

Jókai Anna az Emberi Méltóság Tanácsának kitüntetettje

Jókai Anna Kossuth-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémai tagja vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntetését csütörtökön Budapesten. Az elismerést Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Szunai Miklós, a testület főtitkára adta át.

2013. szeptember 2.

Utassy József síremlékének avatása

2013. augusztus 27-én, a Zala megyei Rédicsen került sor Utassy József Kossuth- és József Attila-díjas költő síremlékének felavatására és felszentelésére. 

2013. augusztus 26.
Első Utolsó