Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. november 29.

Írd szét magad! - A FISZ tábora Visegrádon

A Fiatal Írók Szövetsége második alkalommal rendezi meg nyári táborát július 24. és 28. között, és ezúttal is Visegrád lesz a helyszín. Kortárs íróink közül Térey János, Kovács András Ferenc, Oravecz Imre, Barnás Ferenc, Bartis Attila lesznek a vendégek, illetve műkelymunkát tart Szilágyi Zsófia, Hermann Zoltán, Csepregi János, Bajtai András, Sirokai Mátyás és Győrffy Ákos.

2013. július 15.

X. Partiumi Írótábor

A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Írótábor Egyesület tizedik alkalommal, ezúttal Hagyomány, haladás, megmaradás címmel rendezte meg az idei Partiumi ÍrótábortA zárónapon Mezey Katalin író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának elnöke vehette át Tőkés Lászlótól a Partiumi Írótábor díját.

2013. július 8.

Felavatták Sütő András mellszobrát Udvarhelyen

Székelyudvarhelyen leplezték le vasárnap Sütő András első erdélyi portrészobrát, Zavaczky Walter alkotását. Az avatáson jelen volt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is.

2013. június 23.
Helyey László, Ráckevei Anna, Csikos Sándor

„Rejtőzködnöm nem lehet" – Weöres Sándor száz éve

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi és Zenei Tagozata a 100 éve született Weöres Sándor tiszteletére rendezett irodalmi estet 2013. június 20-án, 18 órától a Duna Palotában.

2013. június 21.
Gina Giannotti

Magyar írók Olaszországban

A Magyar-Olasz Évad részeként a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Olasz Kultúrintézet június 18-án kultúrtörténeti konferenciát tartott Magyar írók Olaszországban - Otthon vagy átutazóban címmel.

2013. június 12.
Első Utolsó