Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Bereményi Géza új regénye

A második világháború idején és az 1970-es években játszódik Bereményi Géza új regénye, a Vadnai Bébi, amely a Magvető Kiadónál jelent meg néhány nappal ezelőtt.  A könyv bemutatójára a Szervita téri Rózsavölgyi Szalonban került sor 2013. október 2-án.
 
 

2013. október 3.

Átadták Nagy Gáspár költő szülőházát

Emlékházzá avatták és felszentelték Nagy Gáspár (1949–2007) Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja szülőházát a Vas megyei Bérbaltaváron 2013. szeptember 28-án. Az egykori szülőház felújítását a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia, a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ támogatása és sokak összefogása tette lehetővé. 

2013. október 3.

Magyar szerzők a göteborgi könyvvásáron

Magyarország másodszor vesz részt a csütörtöktől vasárnapig tartó göteborgi könyvvásáron, amely a frankfurti után Európa második legnagyobb könyves seregszemléje. Kányádi Sándor is ott lesz Göteborgban, ahol az erdélyi magyar irodalom bemutatása is kiemelt cél. A katalógusban többek közt Kányádi, Iancu Laura, Oravecz Imre, Szentmártoni János és Temesi Ferenc alkotásai is szerepelnek.

2013. szeptember 26.

Buda Ferenc a Digitális Irodalmi Akadémia új tagja

Buda Ferenc költőt, műfordítót választották a testület új tagjává a Digitális Irodalmi Akadémia szeptemberi 20-i gyűlésén a tagok. A Petőfi Irodalmi Múzeum javaslatát egyhangúlag megerősítve Szentkuthy Miklós vált a testület új posztumusz tagjává.

2013. szeptember 23.

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

2013. szeptember 11.
Első Utolsó