Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

A hit árnyékában

Megjelent a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett romániai magyar író, Sigmond István legújabb novelláskötete, az Egy ateista tanácsa: higgyetek Istenben.

2013. december 10.

Szentmártoni János marad az Írószövetség elnöke

Újraválasztotta Szentmártoni Jánost, a Magyar Írószövetség elnökét a szervezet közgyűlése december 7-én (szombaton) Budapesten. Az elnökség tagja lett Erős Kinga, Mezey Katalin, Fekete Vince, Dobozi Eszter, Csender Levente és Vasy Géza.

2013. december 9.

Bánffy Miklós-emlékkonferencia

A Magyar Művészeti Akadémia gróf Bánffy Miklós tiszteletére tart emlékkonferenciát 2013. december 18-án (szerdán) a Duna Palotában.

2013. december 9.

Jékely Zoltán-est Visegrádon

„Jékely Zoltán kolozsvári évei levelezése és naplói tükrében" címmel tartott előadás Péterfy Sarolt Visegrádon. A Jékely-hagyatékból kiállítást is rendeztek, ahol Péterfy László Jékely szobra is megtekinthető.

2013. december 8.

Emlékezés Kiss Dénesre

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Magyar Írók Egyesülete és a Lyukasóra szerkesztősége november 29-én tartott emlékműsort Kiss Dénes József Attila-díjas költő, író, műfordító tiszteletére, aki június 21-én hunyt el, életének 78. évében. 

2013. november 29.
Első Utolsó