Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Érkezik az Aranyfütty

Berecz András Kossuth-díjas mesemondó Angyalfütty című önálló estjét rendezik meg Székesfehérváron a Szent István Művelődési Házban január 15-én, 18 órai kezdettel.

2014. január 6.

Az MMA Irodalmi Tagozatának szakmai különdíja

2013. december 31-én a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának szakmai különdíját adják át a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. Az eseményen Aknay János festőművész látja el az MMA képviseletét.

2013. december 29.

III. Czuczor–Fogarasi-emlékkonferencia

"A Czuczor–Fogarasi az idő mérlegén

Az Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Nonprofit Kft. a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával Czuczor–Fogarasi-emlékkonferenciát tart 2014. január 6-án a Petőfi Irodalmi Múzeum Vörös termében.

2013. december 29.

Bánffy Miklós reneszánsza

Emlékkonferenciát tartott az MMA Bánffy Miklós emlékére december 18-án a Duna Palotában. Az egynapos tanácskozáson az előadók Bánffy személyiségének minden oldalát megvilágították. Beszéltek az íróról, a grafikusról, a díszlet- és kosztümtervezőről, a színházi rendezőről, a külügyminiszterről, a különcről és a humanistáról.

2013. december 20.

Újraélednek Lázár Ervin meséi

Ki ne ismerné Dömdödömöt, Aromót, Mikkamakkát, Ló Szerafint vagy éppen Bruckner Szigfridet? Lázár Ervin új életműsorozata a legfontosabb, klasszikussá vált gyerekkönyveivel, A Hétfejű Tündér és A Négyszögletű Kerek Erdő – Bikfi-bukfenc-bukferenc című kötettel indul a Móra Kiadónál.

2013. december 13.
Első Utolsó