Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. november 29.

Félelmen túli tartomány

Nagy Gáspár Kossuth- és József Attila-díjas költő, az MMA posztumusz tiszteleti tagja tiszteletére tartott emlékműsort a Széchenyi Baráti Kör 2014. január 6-án a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban Budakeszin. 

2014. január 7.

Érkezik az Aranyfütty

Berecz András Kossuth-díjas mesemondó Angyalfütty című önálló estjét rendezik meg Székesfehérváron a Szent István Művelődési Házban január 15-én, 18 órai kezdettel.

2014. január 6.

Az MMA Irodalmi Tagozatának szakmai különdíja

2013. december 31-én a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának szakmai különdíját adják át a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. Az eseményen Aknay János festőművész látja el az MMA képviseletét.

2013. december 29.

III. Czuczor–Fogarasi-emlékkonferencia

"A Czuczor–Fogarasi az idő mérlegén

Az Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Nonprofit Kft. a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával Czuczor–Fogarasi-emlékkonferenciát tart 2014. január 6-án a Petőfi Irodalmi Múzeum Vörös termében.

2013. december 29.

Bánffy Miklós reneszánsza

Emlékkonferenciát tartott az MMA Bánffy Miklós emlékére december 18-án a Duna Palotában. Az egynapos tanácskozáson az előadók Bánffy személyiségének minden oldalát megvilágították. Beszéltek az íróról, a grafikusról, a díszlet- és kosztümtervezőről, a színházi rendezőről, a külügyminiszterről, a különcről és a humanistáról.

2013. december 20.
Első Utolsó