Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

ANGYALFÜTTY – Megjelent Berecz András legújabb meselemeze

Angyalfütty címmel új meselemeze jelent meg tavaly decemberben Berecz András, Kossuth-díjas ének- és mesemondónak. A főként felnőtteknek szánt történeteket tartalmazó hangzóanyaghoz tartozó könyvet Gyulai Líviusz metszetei díszítik.

2014. január 27.

Kiss Anna 75

Kiss Anna költőnő 75. születésnapja alkalmából rendezik meg Gyolcs című jubileumi verseskötetének könyvbemutatóját. Az ünnepeltet Ács Margit író, kritikus köszönti. 

2014. január 22.

Himnusz minden időben

Nagy László költőre emlékeztek a Himnusz minden időben című előadóesten Torma Mária Radnóti-díjas versmondó és a Sebő-együttes közreműködésével az Országos Idegennyelvű Könyvtár olvasótermében. A 2014. január 20-án tartott előadóestet Halász János kulturális államtitkár nyitotta meg. A rendezvény az MMA támogatásával valósult meg.

2014. január 21.

Elhunyt Sigmond István író

Életének 78. évében, szombaton Kolozsváron meghalt Sigmond István író, műfordító, a Helikon irodalmi folyóirat főmunkatársa, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

2014. január 20.

Kőesésben, fényhullásban

A Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi kulturális központja és a Bod Péter Megyei Könyvtár január 21-én 18 órától a Gábor Áron Teremben tart ünnepi rendezvényt Kőesésben, fényhullásban címmel.

2014. január 17.
Első Utolsó