Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. november 29.

Parnasszus bemutató Kiss Benedekkel a középpontban

A Parnasszus őszi számának bemutatóját 2013. november 5-én, 18 órakor tartották az Írószövetség Székházában. A Centrumban ezúttal Kiss Benedek szerepelt, akit barátai, költőtársai és kritikusai köszöntöttek ebből az alkalomból.

2013. november 6.

Szilágyi István 75

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Digitális Irodalmi Akadémia 2013. október 25-én tartotta Szilágyi István író 75. születésnapja alkalmából rendezett ünnepi estjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

2013. október 28.

Költői est Marsall László verseiből

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata és a Magyar Írószövetség szeretettel invitál mindenkit a Marsall László tiszteletére rendezett költői estre.

2013. október 24.

Jékely Zoltán-emlékest

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata 2013. október 31-én tartotta a száz éve született Jékely Zoltán író, költő emlékére rendezett ünnepi estjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

2013. október 24.

Átadták az idei Arany János-díjat

Október 23-án az 1956-os Forradalom tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak az Írószövetség székházában, majd átadásra került az idei Arany János-díj, melyet Király László vehetett át.

2013. október 24.
Első Utolsó