Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. november 29.

Himnusz minden időben

Nagy László költőre emlékeztek a Himnusz minden időben című előadóesten Torma Mária Radnóti-díjas versmondó és a Sebő-együttes közreműködésével az Országos Idegennyelvű Könyvtár olvasótermében. A 2014. január 20-án tartott előadóestet Halász János kulturális államtitkár nyitotta meg. A rendezvény az MMA támogatásával valósult meg.

2014. január 21.

Elhunyt Sigmond István író

Életének 78. évében, szombaton Kolozsváron meghalt Sigmond István író, műfordító, a Helikon irodalmi folyóirat főmunkatársa, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

2014. január 20.

Kőesésben, fényhullásban

A Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi kulturális központja és a Bod Péter Megyei Könyvtár január 21-én 18 órától a Gábor Áron Teremben tart ünnepi rendezvényt Kőesésben, fényhullásban címmel.

2014. január 17.

"Verecke híres útján..."

Az Országos Széchényi Könyvtárban 2014. január 15-én rendezték meg Füzesi Magda kárpátaljai költőnő legújabb, Kagylóének című verseskötetének bemutatóját, valamint a Tóth Anikó, Budai Ákos és Elbe István szerkesztette Kárpátalja Útikönyvről szóló beszélgetést.
 

2014. január 16.

Sikeres Törökországban a megtévesztés magyar mestere

Kortárs hazai alkotóink közül Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész az egyik legaktívabb szereplője a külföldi tárlatoknak is. Jelenleg Ankarában látható sikeres kiállítása A megtévesztés mestere címmel.

2014. január 14.
Első Utolsó