Kucsera Tamás Gergely főtitkár, Fekete György elnök és Csépainé Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatója

Az MMA és a Filmalap együttműködik a magyar nemzeti filmvagyon megőrzéséért

A Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Művészeti Akadémia együttműködési keretmegállapodást kötött a nemzeti filmvagyon és a mozgóképkultúra értékeinek hosszú távú megőrzésére, restaurálására és terjesztésére. A 2017. augusztus 22-én aláírt együttműködési megállapodás keretében a Magyar Művészeti Akadémia hozzájárul a Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum hosszútávú filmdigitalizálási és felújítási programjához.
A Filmarchívum archív filmrészleteket bocsát rendelkezésre az MMA által készített akadémikusi portréfilmekhez.
A megállapodás legfőbb célja a magyar filmművészet kiemelkedő értékeinek megőrzése, korszerű restaurálása, hatékony belföldi és nemzetközi megismertetése. Az együttműködés szorgalmazza a különböző filmszakmai programok, rendezvények előkészítésében és megvalósításában való részvételt, továbbá filmszakmai kiadványok közös megjelentetését.
A Magyar Művészeti Akadémia az együttműködési megállapodás keretében elsőként Fábri Zoltán életművének digitális felújításához járul hozzá. A két szervezet emléktáblát állít Fábri Zoltán emlékére, amelyet a 100 éves a Filmgyár rendezvény keretében közösen avatnak fel 2017. szeptember 7-én.
2017. augusztus 22.