PoszTerra – V4 Plakát Vándorkiállítás

A Magyar Művészeti Akadémia a V4-ek megala­ku­lá­sának 30. évfordulójára készült nemzetközi plakátkiállítása a visegrádi országok legkiemelkedőbb plakátművészeinek alkotásaiból válogat. A kiállítás 3-3 magyar, lengyel, cseh és szlovák művész munkáin keresztül enged betekintést a nemzeti sajátosságokat felvonultató kulturális plakátok történetébe. Magyarországot Horkay István, Keresztes Dóra és Orosz István plakátjai képviselik. A mintegy 150 művet felvonultató tárlaton helyet kapnak a 12 neves művész diákjainak sorából kiválasztott ifjú plakáttervezők legfrissebb alkotásai, valamint a lengyel külügyminisztérium és Lengyel Grafikusok Szövetsége által meghirdetett plakátpályázat három első díjasának műve is.
A szlovákiai kiállítók között találjuk Rostoka Lászlót (Vladislav Rostoka), a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli tagját is.
A kiállítás kurátora: Krzysztof Ducki, a Metropolitan Egyetem tanára, a Magyar Plakáttársaság elnöke.
A tárlat 2021. február 11-től április 18-ig lesz – természetesen egyelőre csak virtuális módon – látható a Pesti Vigadó földszinti galériájában, majd ezután mind a négy országban több helyszínre is ellátogat.





A kiállítás bemutatása a Kincskereső műsorában: