Fotó: Török Máté

Nyílik a Pesti Vigadó

Fél év kényszerszünet után 2021. május 14-én, pénteken újra megnyitja kapuit a Pesti Vigadó. A Magyar Művészeti Akadémia székházában minden kiállítási teremben új, eddig még nem látható tárlatok várják az érdeklődőket. A 90 esztendős Hager Ritta textil-képzőművész Belső csend, a 80 esztendős Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész LXXX, a 75 éves Baráth Ferenc grafikusművész Képrelációk – plakátok és térgrafikák, valamint a 80 éves Bakos István tervezőgrafikus és a 75 éves Árendás József grafikusművész közös, A+B címet viselő tárlata is ezen a napon lesz először megtekinthető. Júniusig meghosszabbításra került a Harag György életmű-kiállítás is, amely az MMA által szervezett Harag György-emlékév részeként már az elmúlt év vége óta várta látogatóit.
A Pesti Vigadó épülete a korábban szokásos, heti hét nap tart nyitva, 10–19 óra között. A Vigadóban a járványügyi előírásoknak megfelelően továbbra is kötelező a maszk viselése, a kiállítások kizárólag védettségi igazolvány bemutatásával, a távolságtartási szabályok betartásával látogathatók!
A nyitás alkalmából megújultak a jegyárak is, továbbá a kényszerű zárvatartás alatt útjára indított „Történetek a Pesti Vigadóból" szerzői csapata tart épülettörténeti sétákat, amelyre kedvezményes, 800 Ft-os áron válthatóak jegyek!
2021. május 11.  |  vigadó galéria kiállítások újranyitás