Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia pályázati felhívása a 2020–2023. évekre szóló művészeti ösztöndíj elnyerésére

A Magyar Művészeti Akadémia a tavalyi és a tavaly előtti évekhez hasonlóan szintén három évre szóló, havi bruttó 200.000 forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdet pályázatot 100 fő részére. Az ösztöndíjprogram célja az alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti programszerű tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése az MMA tagozatainak megfelelő pályázati kategóriákban.
A pályázható kategóriák közé tartozik az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet. A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2020. szeptember 1.) betöltötte 18. életévét, de még nincs 50 éves.
Az MMA Művészeti Ösztöndíj program 2020–2023. évekre szóló pályázati felhívása 2020. február 3-tól elérhető a pályázatot lebonyolító Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete honlapján, a www.mma-mmki.hu portálon, a pályázatkezelés internetes felületen történik: osztondij.mma-mmki.hu. A pályázatok beadási határideje: 2020. március 20.

Kapcsolódó dokumentumok:

2020. február 3.  |  mma mmki pályázati kiírás művészeti ösztöndíj