Az MMA filmjét is díjazták az Ars Sacra Filmfesztiválon

2021. szeptember 19-én a Tabán Art Moziban díjkiosztó záróünnepséggel zárták az Ars Sacra Filmfesztivált. Az idei filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy az MMA Könyvkiadó különdíjat ajánlott fel. A különdíjjal az Új Közjáték sorozat egyik rövidfilmjét, Szabó-Nyulász Melinda az Eltűnt idő című filmjét jutalmazta. A díjat Pécsi Györgyi, a Kiadó vezetője adta át. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Medgyesi Gabriella Csak az ének – In memoriam Szabados György filmje kapta, amely a Magyar Művészeti Akadémia megrendelésére készült az MMA portrésorozatában.
Az egész estés dokumentumfilm kategóriában a zsűri megosztva két alkotást jutalmazott, Surányi Z. András és Sívó Júlia rendezők Aranycipellő című filmjét és a László Barna által rendezett Isteni kéz című filmet. A rövid fikciós film kategória győztes díját a Happy című film kapta, rendezője Gyimesi Anna. A rövid, animációs film kategória győztes díját pedig a Cigánymesék – Valaha madarak voltunk című animációs film kapta, rendezője Horváth Mária. A Kecskemétfilm műhelyében készült alkotáshoz a Magyar Művészeti Akadémia is adott támogatást. Az VI. Ars Sacra Filmfesztivál fődíját a zsűri teljes egyetértéssel Visky Ábel Mesék a zárkából című filmjének ítélte.



Eltűnt idő

Ars Sacra Filmfesztivál | 2021 | #filmfesztivál #film
rendező: Szabó-Nyulász Melinda
gyártási év: 2021, játékidő: 6
 
A Hamvas Hagyatékkezelő Új Közjáték című sorozatában készült animációs kísérleti kisfilmben a rendező Marcel Proust: Az eltűnt idő nyomában című regényének egy részletét dolgozta fel.


„…Csak az ének" – In memoriam Szabados György (portréfilm)

Rendező-forgatókönyvíró: Medgyesi Gabriella
Operatőr: Sibalin György
MMA, 2019, 54'42"
Szabados György egyszerre volt előadó, zeneszerző, közösségek megteremtője és működtetője, gondolkodó, művészet-, zene- és sorsfilozófus, költő és esszéista. A róla készült alkotást nevezhetnénk költői filmnek is, de nem a fogalom lírai tartalma, hanem annak szabadsága, gondolatépítkezési folyamata értelmében.
2021. szeptember 20.  |  pécsi györgyi ars sacra filmfesztivál