Az Intermouse ügynökének felhívása: #maradjotthon!

A Magyar Művészeti Akadémia tagja, Ternovszky Béla és az általa teremtett legendás Grabowski is az otthonmaradásra buzdít Facebook-oldalán:
 
Mickey Mouse után 120-ban bolygónkat ismét a teljes pusztulás apokaliptikus réme fenyegeti. Miközben a koronavírus okozta járvány rohamosan terjed és szedi válogatás nélkül áldozatait, egyre több ismert és kevésbé ismert, jelentős és kevésbé jelentős macska és egér érzi úgy, hogy meg kell szólalnia. Ezért én is úgy gondoltam, hogy rajongóimhoz fordulok és nyomatékosan megkérem őket, hogy a járvány terjedésének megfékezése érdekében csatlakozzanak a Maradj otthon! mozgalomhoz.
MARADJ OTTHON!
Ez a legkevesebb és egyben a legtöbb, amit megtehetsz mindannyiunk érdekében. Én már elkezdtem. Tudjátok, nekem ez nem esik nehezemre. Thoreau-t olvasok és nyers koszton élek. Ha attól tartotok, hogy a négy fal közt megöl az unalom, ajánlom nézzetek rajzfilmeket. MAGYAR rajzfilmeket!
A macskákat is megkérem, hogy a válság idejére tegyék félre zsigeri gyűlöletüket és csatlakozzanak mozgalmunkhoz. Így, ha összefogunk (behúzott karommal, legalább 2 méter távolságban), megúszhatjuk.
Az INTERMOUSE a helyén van és teszi a dolgát, helyettünk is!!!!!!
Akit érdekel Ternovszky Béla munkássága, az 2020. március 29-én 13.55-től (M5 csatorna) mindenképpen tekintse meg a róla szóló MMA-portréfilmet (Ternovszky Béla rajzfilmtervező, rendező: Medgyesi Gabriella, operatőr: Sibalin György, Fuchs Lehel, MMA, 2018, 54'02")!
A portréfilm nemcsak a kiemelkedő szakmai és közönségsikereket arató szerzői rövid animációk (pl. Modern edzésmódszerek), sorozatok (pl. Mézga család) és egész estés animációs filmek (pl. Macskafogó) alkotójának a pályáját követi nyomon, hanem színes egyéniségét is bemutatja.
2020. március 26.  |  ternovszky béla maradjotthon vigyazzunkegymasra