Átadták a Prima Primissima Díjakat

Kodolányi Gyula a nyertes magyar irodalom kategóriában

2015. december 4-én este megnevezték az idei prima primissimákat – legjobbak a legjobbak között –, és adták át a Prima, illetve Prima primissima díjakat. A Magyar Művészeti Akadémia több tagja is a díjazottak közt van.
Magyar irodalom kategóriában Kodolányi Gyula költő, műfordító, esszéista, irodalomtörténész, magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Fonó Budai Zeneház, magyar zeneművészet kategóriában Kovács János karmester kapta a Prima Primissima Díjakat. Magyar képzőművészet kategóriában Vojnich Erzsébet festőművésznek, magyar oktatás és köznevelés kategóriában Csapó Benő egyetemi tanárnak, az MTA doktorának, magyar sport kategóriában Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornásznak ítélték oda a díjat. Magyar építészet és építőművészet területén Benczúr László építész, magyar tudomány területén Csíkszentmihályi Mihály pszichológus, magyar sajtó kategóriában Hajdú B. István sportújságíró, magyar színház és filmművészet kategóriában Sándor Pál rendező, producer, forgatókönyvíró lett Prima Primissima. A közönségdíjat a Budapest Klezmer Band kapta.
A díjátadón Horváth László, a Fonó Budai Zeneház igazgatója az elismeréssel járó pénzjutalom (15 millió forint) felét felajánlotta a Prima díjassá választott ifj. Csoóri Sándor népzenésznek. Ez utóbbi elismerés 5 millió forinttal jár. A közönségdíj értéke szintén 15 millió forint.


A 2015. évi Prima díjazottak között magyar irodalom kategóriában Oravecz Imre, költő, író, műfordító is helyet kapott.


Magyar képzőművészet díjkategóriában Csáji Attila képzőművész is Prima díjas.
 

Magyar zeneművészet kategóriában Baráti Kristóf hegedűművész Prima díjat érdemelt ki.
 


 
Átadták a 2015. évi Regionális Prima Díjakat is
 
Ünnepélyes gálaműsor keretében kilencedik alkalommal adták át a Regionális Prima Díjakat. A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete és a Prima Primissima Alapítvány jóvoltából az idén is 6 kiválóság kapta meg Budapest és Pest megye területéről az elismerést, valamint két külön díj is gazdára talált.
Magyar színház- és filmművészet kategóriában András Ferenc filmrendező, forgatókönyvíró, Magyar sport kategóriában: dr. Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázó, Magyar népművészet és közművelődés kategóriában: a Duna Művészegyüttes részesült a regionális prima díjban és a vele járó 1-1 millió forintos elismerésben.
2015. november 30.  |  csáji attila kodolányi gyula baráti kristóf oravecz imre