850 milliós pályázati forrás kulturális-művészeti területen a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére

A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet a kultúra, vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti területen (építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, népművészet, színházművészet, zeneművészet, művészetelmélet) fő tevékenységet végző egyéni vállalkozó és adószámos magánszemélyek (pályázat kódja: MMA-20-MHM), valamint civil és egyéb (gazdálkodó) szervezetek részére (pályázat kódja: MMA-20-OMM), működési költségeik támogatására.
A koronavírus világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítéséről szóló 1290/2020. (VI. 5.) Korm. határozat alapján 400 000 000 Ft áll rendelkezésre az alábbiak szerint:
  1. a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemély esetén 135.000.000 Ft,
  2. a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemély esetén 265.000.000 Ft.
A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. Az elnyerhető támogatás összege: 300.000–500.000 Ft.
Ugyanezen kormányhatározat alapján 450 000 000 Ft áll rendelkezésre az alábbiak szerint:
  1. a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén 150.000.000 Ft,
  2. a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén 300.000.000 Ft.
A legfeljebb 1.500.000 Ft-ig elnyerhető támogatás összegének alapjául a pályázó szervezet előző évi árbevétele szolgál.
Támogató a pályázatokat mindkét esetben a beérkezési sorrendnek megfelelően, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig fogadja be.
A támogatási igény az alábbi linken keresztül, az MMA pályázati rendszerébe lépve
  • Budapest és Pest megye tekintetében 2020. július 31-től 2020. augusztus 14-ig,
  • egyéb megyék tekintetében 2020. augusztus 17-től augusztus 31-ig nyújtható be.
 
A részletes pályázati kiírás a www.mma.hu honlapon, a Pályázatok menüpont alatt érhető el. A pályázattal kapcsolatban további információk a tamogatas@mma.hu e-mail-címen kérhetők.

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy a beadási határidők nem azonosak területileg. Annak érdekében, hogy a megfelelő régióban és a megfelelő időben nyújtsák be a pályázatukat, kérjük, figyelmesen olvassák el a kiírásokat!
Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy abban az esetben, ha nem megfelelő régióban érkezik be a pályázat, az automatikusan érvénytelenné válik, átirányításra nincs lehetőség.


Tájékoztatjuk Tisztelt Pályázóinkat, hogy az MMA-20-OMM pályázat a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetében forrás kimerülése miatt felfüggesztésre került.

2020. augusztus 14-ig továbbra is várjuk a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemélyek pályázatát!

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén, valamint a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemély esetén pályázat (MMA-20-MHM; MMA-20-OMM) 2020. augusztus 17-től augusztus 31-ig nyújtható be.

2020. július 29.  |  pályázat koronavírus-járvány