2023-as művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA – 2023

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 180 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.
A pályázat (kódja: MMA-23-P) célja – ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is –, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez. A vissza nem térítendő, elnyerhető támogatás összegének alsó határa 300 ezer forint, felső határa 1,5 millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges.
A támogatás a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2023. január 1. – december 31. között megvalósuló, a pályázati kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújtott vissza nem terítendő támogatás. A rendelkezésre álló összeg az MMA tagozatai között egyenlő arányban kerül felosztásra. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges.
A pályázat benyújtásának – melyet az MMA pályázati rendszerébe [http://tamogatas.mma.hu/Login] lépve lehet megtenni – határideje: 2023. április 24.
A részletes pályázati kiírás és a hozzá tartozó dokumentáció a köztestület honlapján, a Pályázatok menüpont alatt (www.mma.hu/palyazatok) található meg.