A Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián Emlékérme

Kováts Flórián Emlékérem díjban részesíthető az a személy, aki hivatásbeli vagy civil tevékenységével jelentős művészeti és kulturális szervezőmunkát végez vagy a művészetszervezés, a művészeti igazgatás területén kiemelkedő tevékenységet folytat.


2020

A Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián Emlékérmét Duray Miklós felvidéki magyar politikus, író nyerte el több évtizedes rendezői, színházteremtő és közösségformáló, közösségszervező munkájáért.


2019

A Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián Emlékérmét 2019-ben Udvaros Béla rendező, az Evangélium Színház alapító igazgatójának ítélte a köztestület több évtizedes rendezői, színházteremtő és közösségformáló, közösségszervező munkájáért.


2018

Az MMA Kováts Flórián Emlékérmét 2018-ban Bicskei Zoltán Szőts István-díjas filmrendező, grafikus, az MMA rendes tagja kapta az elszakított magyar területen végzett több évtizedes filmrendező és közművelődés-szervező munkájáért.
2017

Az MMA Kováts Flórián Emlékérmét 2017-ben Balázs Bécsi Gyöngyi, a Kallós Alapítvány elnöke nyerte el a művészetszervezés, művészetigazgatás területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.2016


Az MMA Kováts Flórián Emlékérmét 2016-ban Matitsné Vigh Marianne, a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozatának titkára nyerte el több évtizedes, fáradhatatlan művészetszervezői tevékenységéért, a zeneművészet iránti elkötelezettségéért, a hangversenyrendezésben, a koncertszervezésben végzett színvonalas szervezőmunkájáért, a zenei élet közigazgatásban való lelkes képviseletéért, a zeneművészek irányában tapasztalható figyelmességéért, és a közel 40 éve töretlen, szorgalmas munkájáért.
2015


Az MMA Kováts Flórián Emlékérmét 2015-ben Juhász Judit Kazinczy- és Pethő Sándor-díjas rádiós újságíró kapta a Magyar Művészeti Akadémia Egyesület köztestületté válásában részt vállalt elhivatott érdemeiért, az Akadémiai Szalon felemelő összejöveteleinek fáradhatatlan szervezéséért.2014A Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián-emlékérmét 2014-ben 
dr. Kucsera Tamás Gergely filozófus, címzetes egyetemi docens, az MMA főtitkára kapta több mint másfél évtizedes sokoldalú kultúraszervező tevékenysége mellett végzett kiemelkedő kulturális, oktatási és művészetigazgatási gyakorlati és elméleti munkásságáért.