2023. október 11. | 18:00 – Őszi Irodalmi Gála

Az MMA Irodalmi Tagozatának Őszi Irodalmi Gáláján vers- és prózaösszeállítások hangzanak el neves művészek előadásában.

2023. szeptember 23-24. – „Minden, ami művészet" | Az MMA Veszprémi Munkacsoportjának bemutatkozó összművészeti konferenciája

Az MMA Veszprémi Munkacsoportja „Minden, ami művészet" címmel bemutatkozó összművészeti konferenciát szervez. A kétnapos rendezvényen számos akadémikus munkájába nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A konferencia ideje alatt az MMA Kiadó könyvei is megtekinthetők lesznek.

2023. szeptember 20. | 10:00 – Grendel Lajos-emlékkonferencia

Idén 75 éve született és öt éve ment el Grendel Lajos (1948-2018) szlovákiai magyar író, egyike annak a kevés alkotónak, akik a felvidéki magyar irodalmat regionális jelentősége fölé emelték. Eredeti látásmódja, fanyar iróniája, gondolkodásmódja, stílusa összetéveszthetetlen.

2023. szeptember 16. – november 19. – STAFÉTA | A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása

Az MMA azzal a szándékkal szervez „bemutatkozó" tárlatot tagjai számára, hogy a nagyközönség fogalmat alkothasson az elmúlt egy évtized iparművészeti és tervezőművészeti intézményes keretek változásáról. A kiállítás előzménye a 2014-ben megrendezett NÉV–JEGY című kiállítás, amelynek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont. A 2023-as kiállítás célja az eltelt időszak eseményeinek és személyi összetételében bekövetkezett alakulásoknak nyomon követése.

2023. szeptember 13. | 18:00 – Máthé Tibor 80

Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata 80. születésnapja alkalmából köszönti Máthé Tibor Kossuth-, Magyarország Érdemes Művésze és Balázs Béla-díjas operatőrt.  

// ]]>