„A jókedv kulturális erőforrás!"

Bemutatjuk a Pesti Vigadó új vezetőjét, Nagy Zsombort

A mai napon, 2023. december 1-jén foglalta el hivatalát Nagy Zsombor, a Magyar Művészeti Akadémia székházának, a Pesti Vigadónak új ügyvezetője. Vele, és az MMA elnökségében a Vigadóért elsősorban felelő Rátóti Zoltán alelnökkel a székház aulájában beszélgettünk jelenről és jövőről.
2023년 12월 1일 (금)

Ünnep a derű és az idő jegyében

Kerek születésnapos akadémikusok koncertje

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozata kerek születésnapos akadémikusait köszöntötte 2023. november 12-én vasárnap este a Pesti Vigadó dísztermében. Az évfordulósok – harmincöttől kilencvenig – jelenlétükkel, műveikkel és művészetükkel egyaránt megajándékozták a közönséget. Az eseményen közreműködött a Mendelssohn Kamarazenekar.

2023년 11월 13일 (월)

Kilencedik Magyar Speciális Filmfesztivál

Hat kontinens, harminchárom ország, százkilencvenkét pályamű
 
A fesztivált november 7. és 9. között tartották meg Budapesten, a rendezvényt a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta. Ez az egyetlen, fogyatékossággal élőkkel foglalkozó tematikus filmes seregszemle a Kárpát-medencében, aminek célja, hogy a fogyatékossággal élő emberek gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét és ezzel segítse elő az elfogadást.

2023년 11월 10일 (금)

A színházművészet kiválóságait díjazták

Az elismerő okleveleket a Makovecz utcai Akadémiai Szalonban adták át 

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Színházművészeti Tagozatának ünnepségén Nagy Viktor Jászai Mari-díjas rendező, érdemes művész, a tagozat vezetője látta el a háznagyi teendőket. Mint elmondta, az elismerő oklevelek díjazottjainak kiválasztását széles szakmai konszenzus övezte.
 

2023년 11월 10일 (금)

Arénák építésze

Portréfilm Skardelli Györgyről

Az M5 csatornán november 12-én 13:10-kor mutatják be az MMA portréfilm sorozatában készült alkotást, melyben a Kossuth-díjas, Ybl Miklós-díjas építész vall pályájáról, az általa tervezett arénákról. 

2023년 11월 10일 (금)
첫째로 최후
// ]]>