Horti Lilla

Pályakezdő művészek elismerése

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata már második éve szakmai különdíjjal támogat pályakezdő fiatal művészeket, idén már két szakmai különdíj átadására nyílt lehetőség. Az MMA különdíját idén Horti Lilla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója vehette át az intézmény évnyitóján, szeptember 1-jén. A Színház- és Filmművészeti Egyetem fiatal díjazottja szintén évnyitó ünnepségen kapja meg az elismerést.
Az MMA különdíját idén Horti Lilla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ötödéves operaének szakos hallgatója kapta, melyet Marton Éva Magyar Szent István Renddel kitüntetett operaénekesnő, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja adta át a Zeneakadémián szeptember 1-jén, az intézmény évnyitó rendezvényén.

Az MMA másik, pályakezdőket elismerő szakmai különdíjának nyertesét a Színház- és Filmművészeti Egyetem arra érdemes hallgatójának az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében, az évnyitón szeptember 4-én hirdetik ki. Az ünnepségen a Magyar Művészeti Akadémia nevében dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár vesz részt. 
Az évnyitón emellett átadják az ötven, hatvan vagy hatvanöt éve végzett hallgatók jubileumi oklevelét is, köztük Huszti Péter színművésznek, az MMA rendes tagjának és Makk Károly filmrendezőnek, a Nemzet Művészének.


A szakmai különdíjról
 
A díj pontos megnevezése: A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának pályakezdő szakmai különdíja. Az MMA Színházművészeti Tagozata már második éve pályakezdő díjjal támogat végzős művészeti egyetemista hallgatókat, tavaly októberben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Rujder Vivien kapta meg az elismerést.
Idén két szakmai különdíjat ad át a Magyar Művészeti Akadémia olyan tehetségeknek, akik már pályájuk elején kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, a díjra javaslatot intézmény, oktató és az MMA tagozata tehet. A díjazott további szakmai életútját a színházművészeti tagozat figyelemmel kívánja kísérni.
2016년 9월 2일 (금)  |  marton éva díj kucsera tamás gergely