Harsányi Attila

A Legjobb monodráma és a Magyar Művészeti Akadémia Különdíja a MOST Feszten

A Sex, drugs, gods & rock 'n' roll című előadás nyerte a Legjobb monodráma díját és a Magyar Művészeti Akadémia különdíját a Legjobbnak ítélt produkcióért a Tatabányán rendezett MOST FESZT-en.
A Tapasztó Ernő rendezte radikális stand up tragedyt Harsányi Attila játssza az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület, Szeged és a Bakelit Multi Art Center, Budapest közös produkciójaként. Az előadás dramaturgiai műhelymunka eredménye, Eric Bogosian és José Saramago szövegeinek adaptálása Fekete Réka, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő munkája. Az előadás zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte.

Az előadásokat szakmai zsűri értékelte: a Magyar Színházi Társaság Sztarenki Pált, a Magyar Teátrumi Társaság Seregi Zoltánt, a Magyar Művészeti Akadémia Pregitzer Fruzsinát delegálta, a kritikusokat pedig Kovács Bálint képviselte.
 
„Lényegesnek tartom, hogy ez a fesztivál nem akart túl sokat markolni, a maga szerény és határozott módján van jelen. A mai színházi élet sok minden mellett többek között arról is szól, hogy egyre kevesebb a pénz, egyre kevesebb új dolog jelenik meg, sok minden eltűnik, befejeződnek ígéretes folyamatok, pontosan amiatt, mert nincs rájuk pénz. Úgy érzem, ezekben az időkben, ha egy ilyen erőteljes dolog, mint a MOST FESZT elindul, az példamutató. Az ilyen kezdeményezések manapság nem durrannak akkorát, de nagy hittel és elszántsággal közösséget teremthetnek a szakma és a nézők számára egyaránt." – mondta a fesztivállal kapcsolatban Pregitzer Fruzsina.  

A MOST FESZT a műhelymunkákat és az egyéni művészi teljesítményeket felvonultató szakmai mustra kíván lenni, amely különleges témájú, formavilágú, adott esetben az egyéni teljesítményre fókuszáló, intim térben létrehozott alkotások bemutatását célozta meg.
2015년 4월 3일 (금)