Nagy Viktor Fotó: Újszínház

Az utolsó Habsburg-uralkodópár dublőreinek szerepjátékai

Beszélgetés Nagy Viktor rendezővel a Királyi vadászat című krimiről

 
Évtizedekkel az ősbemutató után ismét látható a Királyi vadászat, amelyet sokan Hernádi Gyula, az MMA posztumusz tiszteleti tagja legtökéletesebben megírt drámájának tartanak. Az Újszínházban április 28-án bemutatott kétrészes krimit Nagy Viktor Jászai Mari-díjas, érdemes művész, az MMA Színházművészeti tagozatának vezetője rendezte. A darab zeneszerzője Tóth Péter Erkel Ferenc-díjas, érdemes művész, az MMA Zeneművészeti Tagozatának vezetője. Az abszurd fordulatokban gazdag cselekmény színreviteléről, a szerző történelemmel folytatott már-már zseniálisan őrült játékáról Nagy Viktort kérdeztük.
2023년 4월 28일 (금)

Tavaszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Kerek születésnapjukat ünneplő költő és író tagjait köszöntötte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozata május 17-én a Pesti Vigadóban. 

2023년 5월 17일 (수)

Drámai múltidézés

Felavatták Hubay Miklós síremlékét
 
Százöt évvel ezelőtt április 3-án született Hubay Miklós drámaíró, az MMA posztumusz tiszteleti tagja. Ebből az alkalomból Ács Margit Kossuth-díjas író, kritikus az MMA rendes tagja, Németh Attila és Bognár Anna a Hubay Miklós „Elveszett paradicsom" Alapítvány kurátorai, Juhász Judit, az MMA szóvivője, illetve Rózsássy Barbara, a Magyar Írószövetség titkára felavatta síremlékét, Pintér Attila szobrászművész alkotását a Farkasréti temetőben. 

2023년 4월 26일 (수)

„Látványtér – 15 év" címmel színházművészeti kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának (MALÁT) 15 évre visszatekintő szakmai kiállítása nyílt meg 2023. április 20-án a Pesti Vigadó ötödik és hatodik emeletén. A 10. Színházi Olimpia kísérőprogramját a Magyar Művészeti Akadémia a helyszín rendelkezésére bocsátásával is támogatja.

2023년 4월 21일 (금)

Országszerte zajlanak a Színházi Olimpia programjai

A rangos seregszemlét idén 10. alkalommal rendezték meg

Április elejétől június végéig várja az érdeklődőket a Színházi Olimpia. Az esemény – Budapesten és szerte Magyarországon – nemzetközi és hazai társulatok előadásaiból, műhelyfoglalkozásokból és amatőr színjátszók programjaiból áll. 

2023년 4월 12일 (수)

Piros Ildikó köszöntése a Pesti Vigadóban

Decemberben ünnepelt hetvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték családtagjai, művésztársai, barátai és tisztelői körében Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagját a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán 2023. március 8-án este. Az MMA Színházművészeti Tagozatának zártkörű programján az ünnepelttel Ráckevei Anna színművész beszélgetett.

2023년 3월 8일 (수)
최후