Egy életmű dokumentumai a Tolnay Klári Emlékházban

Béres Ilona jelenlétében nyílt meg hétfőn a róla szóló életmű-kiállítás Mohorán

A tárlat  fotók, jelmezek és személyes tárgyak segítségével mutatja be Béres Ilona, az MMA rendes tagja több mint hat évtizedes pályafutását.
2024년 6월 19일 (수)

Kiosztották az idei Magyar Mozgókép Díjakat

Piros Ildikó és Selmeczi György életműdíjat kapott
 
A rendezvényt záró díjátadó ünnepségen június 14-én többek között Piros Ildikó színésznő, az MMA rendes tagja és Selmeczi György, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, az MMA rendes tagja vehette át a fesztivál életműdíját a Balatonfüredi Kongresszusi Központban. Idén öt fős szakmai zsűri értékelte a versenyben lévő filmeket, melynek elnöke Ternovszky Béla filmrendező, az MMA rendes tagja volt. A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos operatőr, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja lett.

2024년 6월 17일 (월)

Rangjára emelni a művészetet

Átadták a Magyar Művészetért Díjat és társdíjait

Június 13-án a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban adták át a Magyar Művészetért Díjat és további elismeréseket. A díjat mások mellett Rátóti Zoltán, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) alelnöke vehette át a magyar színjátszásban nyújtott kiemelkedő szerepéért. A gálán Ex Libris Díjat kapott Jánosi András népzenész, az MMA rendes tagja és együttese, a Hungaricus. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Richly Gábor, az MMA főtitkára is.

2024년 6월 14일 (금)

Amit őrizni tudsz

Megjelent Lukács Sándor új verseskötete

Amit őrizni tudsz címmel jelent meg a napokban az MMA rendes tagja tizedik verseskötete a Nap Kiadó gondozásában. A költőként is kiemelkedő Lukács Sándor legújabb költeményeit összegyűjtő kötet bemutatójának a Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont. Az alkotóval Gróh Gáspár irodalomtörténész, az MMA levelező tagja beszélgetett. Az eseményről Tukács Orsolya tudósította a Magyar Nemzet olvasóit, az alábbiakban a cikk szerkesztett változatát közöljük.

2024년 6월 12일 (수)

Pillanatképeken a Szegedi Kortárs Balett elmúlt három évtizede

Fotókiállítás nyílt 30 év 30 kép címmel Szegeden

Juronics Tamás és Echéry-Pataki András harminc éve irányítja együtt a Szegedi Kortárs Balett munkáját. A Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportjának támogatásával létrehozott tárlat a társulat jubileumi évadának záróeseménye. A fotókiállítás, melyen Dusha Béla, Frank Ivett, Futár Ernő, Révész Róbert és Tarnavölgyi Zoltán képei szerepelnek kiváló lehetőséget teremtett visszatekinteni az elmúlt három évtized sikereire. 

2024년 6월 3일 (월)

Jótékonysági gála a rászoruló színházi dolgozókért

Császár AngelaEsztergályos Cecília és Kubik Anna is a fellépő művészek közt

Jótékonysági gálaestet rendez az idén százöt éves Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) a nehéz helyzetbe került, illetve egészségi állapotuk miatt rászoruló szakmabeli kollégák megsegítésére. Az eseménynek a József Attila Színház ad otthont, aminek színpadán június 5-én, szerdán Császár Angela, Kubik Anna, az MMA rendes tagjai és Esztergályos Cecília, az MMA levelező tagja mellett a Magyar Állami Népi Együttes is feltűnik majd.

2024년 5월 30일 (목)
최후