Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020년 10월 19일 (월)

Weöres Sándor-emlékest a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata április 22-én ünnepi estet tartott Weöres Sándor születésének századik évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

2013년 4월 23일 (화)

Tisztelet Márainak, tisztelet Kassának

Márai Sándor 1900. április 11-én született Kassán. A születésnap körül Máraihoz kötődő rendezvényekre került sor a szülővárosban, amely idén az Európa Kulturális Fővárosa címet is elnyerte. 

2013년 4월 19일 (금)

Megnyílt a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Április 18-án, 15 órakor hivatalosan is megnyílt a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelynek idén Olaszország a vendége.

2013년 4월 19일 (금)

Kovács István a Lengyel Tudományos Akadémia tagja

A krakkói Lengyel Tudományos Akadémia tagjai közé választotta Kovács István költőt, polonistát, történészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját.

2013년 4월 18일 (목)

Gyűjtés Sütő András egykori házáért

Adománygyűjtést szervez az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) a pusztakamarási Sütő András Művelődési Központ kialakításáért.

2013년 4월 18일 (목)
첫째로 최후