Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020년 10월 19일 (월)
Fotó: kisalfold.hu

Szobrot állított Gyurkovics Tibornak Mosonmagyaróvár

A Kossuth-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja portrészobrát 2013. május 18-án avatták fel. Zsin Judit szobrászművész bronzalkotását a Gyurkovics-emlékszobát is őrző Cselley-ház előtt állították fel. 

2013년 5월 21일 (화)

Tisztelgés Páskándi Géza előtt

A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezték meg Páskándi Géza születésének 80. évfordulója alkalmából azt az estet, melyen özvegye, barátai, pályatársai és olvasói emlékeztek az 1995-ben elhunyt Kossuth-díjas íróra, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tagjára, az MMA társadalmi szervezet alapító tagjára.

2013년 5월 16일 (목)

Ottlik Emléknapok Budapesten

Szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és zenés összeállításokkal emlékeznek Ottlik Géza íróra 101. születésnapja alkalmából május 9. és 11. között Budapesten.

2013년 5월 10일 (금)

Tisztelgés Hubay Miklós előtt

A Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont 2013. május 3-án a Hubay Miklós tiszteletére, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia által rendezett konferenciának. Az egész napos eseményen portréfilm- és dokumentumfilm-vetítésekkel és számos előadással emlékeztek a 95 évvel ezelőtt született Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas drámaíróra, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagjára.

2013년 5월 7일 (화)

Beszélgetés Ács Margit íróval

Ács Margit író, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja 2013-ban munkásságáért Babérkoszorú-díjat kapott. Videointerjú.

2013년 5월 6일 (월)
첫째로 최후