Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020년 10월 19일 (월)

X. Partiumi Írótábor

A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Írótábor Egyesület tizedik alkalommal, ezúttal Hagyomány, haladás, megmaradás címmel rendezte meg az idei Partiumi ÍrótábortA zárónapon Mezey Katalin író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának elnöke vehette át Tőkés Lászlótól a Partiumi Írótábor díját.

2013년 7월 8일 (월)

Felavatták Sütő András mellszobrát Udvarhelyen

Székelyudvarhelyen leplezték le vasárnap Sütő András első erdélyi portrészobrát, Zavaczky Walter alkotását. Az avatáson jelen volt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is.

2013년 6월 23일 (일)
Helyey László, Ráckevei Anna, Csikos Sándor

„Rejtőzködnöm nem lehet" – Weöres Sándor száz éve

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi és Zenei Tagozata a 100 éve született Weöres Sándor tiszteletére rendezett irodalmi estet 2013. június 20-án, 18 órától a Duna Palotában.

2013년 6월 21일 (금)
Gina Giannotti

Magyar írók Olaszországban

A Magyar-Olasz Évad részeként a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Olasz Kultúrintézet június 18-án kultúrtörténeti konferenciát tartott Magyar írók Olaszországban - Otthon vagy átutazóban címmel.

2013년 6월 12일 (수)

Sikeres könyvhétvége

A 84. Ünnepi Könyvhetet és Gyermekkönyvnapokat a budapesti Vörösmarty téren Háy János író nyitotta meg 2013. június 6-án. A rendezvényen 345 könyvújdonsággal találkozhattak az olvasók. A megnyitót a Katasztrófavédelem Központi Zenekara vezette föl – a zenekar az árvízi készültség miatt csak különleges engedéllyel lehetett jelen. Videoriport.

2013년 6월 6일 (목)
첫째로 최후