Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020년 10월 19일 (월)

Emlékezés Kiss Dénesre

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Magyar Írók Egyesülete és a Lyukasóra szerkesztősége november 29-én tartott emlékműsort Kiss Dénes József Attila-díjas költő, író, műfordító tiszteletére, aki június 21-én hunyt el, életének 78. évében. 

2013년 11월 29일 (금)

Misztrál: Babits

Megjelent a Misztrál együttes legújabb lemeze, melyen A XX. század első felének nagyformátumú költője, írója és irodalomszervezője, a Nyugat nagy tekintélyű főszerkesztője, Babits Mihály megzenésített versei hallhatóak. A borító grafikáját az együttes felkérésére Orosz István készítette.

2013년 11월 29일 (금)

Ács Margit írói estje Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön

2013. november 20-án szerdán Bukarestben a Magyar Intézetben, november 21-én csütörtökön pedig Sepsiszentgyörgyön a Tein teaházban rendezte meg a Balassi Intézet Ács Margit író, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja szerzői estjét. 

2013년 11월 25일 (월)

Készülődés Pazsgába – Király László köszöntése és új kötetének bemutatója

2013. november 18-án a Magyar Írószövetség székházában került sor Király László legújabb, Készülődés Pazsgába című kötetének bemutatójára, amellyel egybekötve írókkal és barátaival ünnepelte 70. születésnapját az idén Arany János-díjjal kitüntetett költő.

2013년 11월 20일 (수)

Kubik Anna hangoskönyvének bemutatója

2013. november 11-én mutatták be a Magyar Írószövetség székházában (Bajza utca 18.) Kubik Anna Másféle idő című hangoskönyve, melyen a magyar irodalom klasszikus és kortárs költőnőinek versei találhatóak a színésznő előadásában.

2013년 11월 12일 (화)
첫째로 최후