Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020년 10월 19일 (월)

A hit árnyékában

Megjelent a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett romániai magyar író, Sigmond István legújabb novelláskötete, az Egy ateista tanácsa: higgyetek Istenben.

2013년 12월 10일 (화)

Szentmártoni János marad az Írószövetség elnöke

Újraválasztotta Szentmártoni Jánost, a Magyar Írószövetség elnökét a szervezet közgyűlése december 7-én (szombaton) Budapesten. Az elnökség tagja lett Erős Kinga, Mezey Katalin, Fekete Vince, Dobozi Eszter, Csender Levente és Vasy Géza.

2013년 12월 9일 (월)

Bánffy Miklós-emlékkonferencia

A Magyar Művészeti Akadémia gróf Bánffy Miklós tiszteletére tart emlékkonferenciát 2013. december 18-án (szerdán) a Duna Palotában.

2013년 12월 9일 (월)

Jékely Zoltán-est Visegrádon

„Jékely Zoltán kolozsvári évei levelezése és naplói tükrében" címmel tartott előadás Péterfy Sarolt Visegrádon. A Jékely-hagyatékból kiállítást is rendeztek, ahol Péterfy László Jékely szobra is megtekinthető.

2013년 12월 8일 (일)

Emlékezés Kiss Dénesre

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Magyar Írók Egyesülete és a Lyukasóra szerkesztősége november 29-én tartott emlékműsort Kiss Dénes József Attila-díjas költő, író, műfordító tiszteletére, aki június 21-én hunyt el, életének 78. évében. 

2013년 11월 29일 (금)
첫째로 최후