Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019년 11월 29일 (금)

„Maradni szégyen, veszni borzalom" – Magyar írók az első világháborúban

A háborút megélt magyar írók és költők személyes élményein keresztül, fotók, szövegrészletek és visszaemlékezések segítségével mutatja be az 1914 és 1918 közötti éveket a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) november 5-én nyílt új időszaki kiállítása. Ebből az alkalomból restaurálták Melocco Miklós Ady-oltárát. 

2014년 11월 6일 (목)

Belső tükör – Oláh János összegyűjtött verseskötete

Megjelent Oláh János Belső tükör című versgyűjteménye, amely a költő eddig írt összes versét tartalmazza. Összesen ötvenhat év termését veheti kézbe az olvasó.

2014년 11월 5일 (수)

Életút Gyomától Londonig – Határ Győzőre emlékeznek

A gyomai születésű, száz évvel ezelőtt született Kossuth-díjas költőre, dráma- és regényíróra emlékezik szerdai programjával a Magyar Írószövetség.

2014년 11월 5일 (수)

Háromnapos emlékkonferencia Sütő András tiszteletére

(M)ilyen gazdagok vagyunk címmel rendeztek Sütő András-emlékkonferenciát Marosvásárhelyen október 29-től 31-ig. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara által szervezett hiánypótló tanácskozássorozat egyik célja az volt, hogy az MMA posztumusz tiszteleti tagjai közé tartozó író életművének feldolgozása folytatódjon. 

2014년 11월 3일 (월)

A 85 éves Albert Gábor köszöntése

Tömve volt a Magyar Írószövetség székházának díszterme Albert Gábor köszöntésekor. A 85 éves írót barátai, pályatársai, kritikusai – Ács Margit, Szentmártoni János, Gáspár György, Kemsei István, Kóka Rozália, Pécsi Györgyi, Szávai Géza, Tellér Gyula – méltatták. Az est háziasszonya Kövesdy Zsuzsanna volt. A rendezvényen részt vett Fekete György, az MMA elnöke is. Klasszikus muzsikát játszott hegedűn Deák Sára, zongorán Bucz Magor. Az író két elbeszélését Oberfrank Pál olvasta fel.

2014년 10월 31일 (금)
첫째로 최후