Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019년 11월 29일 (금)

„Szembenézni a földönfutó idővel"

Serfőző Simon irodalmi estje
 
A fenti címmel állított össze Serfőző Simon munkáiból irodalmi estet Jónás Zoltán előadóművész. A műsor november 5-én a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár vendége volt.

2014년 11월 10일 (월)

Bemutatják Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című darabját

A november 10-én kezdődő Klebelsberg Kuno Hét műsorai közül kiemelkedik a november 12-ei program, amikor Kossuth-nagydíjas írónőnk, Jókai Anna, a Klebelsberg Kuno Emléktársaság elnöke tart előadást, és utána megtekinthető az írónő első színpadi műve, melyet saját regénye alapján dramatizált. A „Fejünk felől a tetőt" című darabot Ivancsics Ilona és Színtársai mutatják be.

2014년 11월 10일 (월)

Emlékezés Erdélyi János költőre

Zenével, énekkel egybekötött különleges emlékülést tartott az MMA Népművészeti Tagozata Erdélyi János költő születésének 200. évfordulója alkalmából a Vigadó Makovecz termében november 6-án.

2014년 11월 7일 (금)

„Maradni szégyen, veszni borzalom" – Magyar írók az első világháborúban

A háborút megélt magyar írók és költők személyes élményein keresztül, fotók, szövegrészletek és visszaemlékezések segítségével mutatja be az 1914 és 1918 közötti éveket a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) november 5-én nyílt új időszaki kiállítása. Ebből az alkalomból restaurálták Melocco Miklós Ady-oltárát. 

2014년 11월 6일 (목)

Belső tükör – Oláh János összegyűjtött verseskötete

Megjelent Oláh János Belső tükör című versgyűjteménye, amely a költő eddig írt összes versét tartalmazza. Összesen ötvenhat év termését veheti kézbe az olvasó.

2014년 11월 5일 (수)
첫째로 최후