Múltidézés Temesi Ferenccel a 49/49 című regény kapcsán

„Az írás magányos foglalkozás. Miként Faulkner mondta: nem kell több szerszám hozzá, mint papír, toll, dohány, étel és egy kis whisky. Egyenes, becsületes prózát írni a legnehezebb. Legalábbis Hemingway szerint. Először ismerni kell az írás tárgyát, azután meg kell tudni írni az egészet. Mindkettőhöz külön-külön egy élet is kevés. Van, aki az órakészítéshez hasonlította az írást. Számomra egy író olyasvalaki, aki kimegy a piacra, leül egy karosszékre, kiteszi a kalapját, és azt mondja: El akarok mondani nektek egy történetet." Az idézet forrása Temesi Ferenc, aki közelmúltban megjelent 49/49 című új regényében egy se ifjan, se idősen tartósan beteljesülni képtelen szerelemről mesél. 
2019년 6월 14일 (금)

Háromnapos emlékkonferencia Sütő András tiszteletére

(M)ilyen gazdagok vagyunk címmel rendeztek Sütő András-emlékkonferenciát Marosvásárhelyen október 29-től 31-ig. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara által szervezett hiánypótló tanácskozássorozat egyik célja az volt, hogy az MMA posztumusz tiszteleti tagjai közé tartozó író életművének feldolgozása folytatódjon. 

2014년 11월 3일 (월)

A 85 éves Albert Gábor köszöntése

Tömve volt a Magyar Írószövetség székházának díszterme Albert Gábor köszöntésekor. A 85 éves írót barátai, pályatársai, kritikusai – Ács Margit, Szentmártoni János, Gáspár György, Kemsei István, Kóka Rozália, Pécsi Györgyi, Szávai Géza, Tellér Gyula – méltatták. Az est háziasszonya Kövesdy Zsuzsanna volt. A rendezvényen részt vett Fekete György, az MMA elnöke is. Klasszikus muzsikát játszott hegedűn Deák Sára, zongorán Bucz Magor. Az író két elbeszélését Oberfrank Pál olvasta fel.

2014년 10월 31일 (금)

Irodalmi est a 85 éves Albert Gábor tiszteletére

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata és a Magyar Írószövetség október 30-án irodalmi estet rendez a 85 éves Albert Gábor tiszteletére az Írószövetség székházában. A köszöntés könyvbemutatóval is kiegészül, erre a napra jelenik meg ugyanis az MMA Albert Gábort bemutató kismonográfiája.

2014년 10월 27일 (월)

Krakkói könyvvásár

Magyarország volt a díszvendége a 18. krakkói könyvvásárnak, amelyen a látogatók mások mellett Ottlik Géza Iskola a határon című regényével, Grendel Lajos Vezéráldozat című novelláskötetével, Márai Sándor műveivel, valamint Az ember tragédiája új lengyel fordításával is megismerkedhettek. A szerző jelenlétében mutatkozott be Móser Zoltán Félbehagyott vallomás – Lengyelország esőben, fényben című könyve is.

2014년 10월 27일 (월)

Akadémikusok Magyarkanizsán

Vallomások címmel a Magyar Művészeti Akadémia irodalmáraival, előadóművészeivel kezdődik bemutatkozó beszélgetéssorozat a vajdasági Magyarkanizsán október 18-án, szombaton a belvárosi Art Caféban, a művész kávézóban.

2014년 10월 14일 (화)
첫째로 최후