Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019년 11월 29일 (금)

Vándorkiállítás Lázár Ervin tiszteletére

Négyszögletű Kerek Kiállítás címmel nyílt vándortárlat a budapesti Mesemúzeumban december 6-án a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. A megnyitón jelen volt Vathy Zsuzsa író, aki Lázár Ervin, az MMA posztumusz tiszteleti tagjának özvegyeként elvállalta a fővédnöki szerepkört.

2014년 12월 10일 (수)

Fekete Vince volt a Jókai Szalon vendége

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság szervezésében, a Kortárs magyar írók sorozatban Fekete Vince volt a Jókai Szalon vendége december 8-án.

2014년 12월 9일 (화)

Határ Győző emlékestje a PIM-ben

A száz éve született Határ Győzőre, Kossuth-díjas íróra, az MMA posztumusz tiszteleti tagjára emlékeztek november 12-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban a múzeum, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség szervezésében.

2014년 11월 13일 (목)

Hat program a VersFesztiválon

A Kaleidoszkóp VersFesztiválon ma a soproni Liszt Központban 10.45-kor rendhagyó irodalom- és történelemórát tart Serfőző Simon költő. A Petőfi teremben 12.45-től a Stadion utca, Éles Gina és az LKM-csoport lép fel.

2014년 11월 13일 (목)

A sátán fattya: bemutató a Vigadó kamaraszínházában

Nagy Zoltán Mihály akadémikus A sátán fattya című regényének színpadi adaptációja Árkosi Árpád rendezésében látható a Vigadó kamaraszínházában 2014. november 13-án 18 órai kezdettel.

2014년 11월 11일 (화)
첫째로 최후