Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019년 11월 29일 (금)

Benkő Samu kapta az MTA Arany János-életműdíját

Rangos elismerések, köztük az Akadémiai Aranyérem és az Akadémiai Díjak átadásával, valamint a 21. század szupermikroszkópjáról szóló tudományos előadással kezdődött május 4-én a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 186. közgyűlése Budapesten. A jelentős tudományos munkásságú külhoni magyar tudósok elismerésére szolgáló Arany János-életműdíjat Benkő Samunak, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának adományozták 2015-ben. 

2015년 5월 5일 (화)

Az asztal ugat, a szék nyerít, az abrosz nyávog

Páskándi Géza Kalauz nélkül című művének ősbemutatója

Páskándi Géza író (1933. május 18. – 1995. május 19.), az MMA posztumusz tiszteleti tagja Kalauz nélkül című abszurdoid játékának ősbemutatóját tartották április 24-én Óbudán, a Térszínházban.

2015년 4월 30일 (목)

Üzenetek W.Sh.-től

Az idén 150 éves Vigadóban került megrendezésre az Üzenetek W.Sh.-től című est, mely Katona Szabó Erzsébet és Kodolányi Gyula művein keresztül igyekezett többet megmutatni a költőóriás, William Shakespeare munkásságából.

2015년 4월 29일 (수)

Emlék az ember

Dobai Péter költővel találkoztak az olvasók Miskolcon

Dobai Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író, forgatókönyvíró, filmrendező volt vendége a miskolci Feledy-házban rendezett legutóbbi közönségtalálkozónak április 17-én.

2015년 4월 20일 (월)

Végső búcsút vettek Lászlóffy Csaba költőtől

Családtagjai, barátai, ismerős és ismeretlen tisztelői vettek búcsút április 17-én délután Lászlóffy Csabától a Házsongárdi temetőben.

2015년 4월 20일 (월)
첫째로 최후