Múltidézés Temesi Ferenccel a 49/49 című regény kapcsán

„Az írás magányos foglalkozás. Miként Faulkner mondta: nem kell több szerszám hozzá, mint papír, toll, dohány, étel és egy kis whisky. Egyenes, becsületes prózát írni a legnehezebb. Legalábbis Hemingway szerint. Először ismerni kell az írás tárgyát, azután meg kell tudni írni az egészet. Mindkettőhöz külön-külön egy élet is kevés. Van, aki az órakészítéshez hasonlította az írást. Számomra egy író olyasvalaki, aki kimegy a piacra, leül egy karosszékre, kiteszi a kalapját, és azt mondja: El akarok mondani nektek egy történetet." Az idézet forrása Temesi Ferenc, aki közelmúltban megjelent 49/49 című új regényében egy se ifjan, se idősen tartósan beteljesülni képtelen szerelemről mesél. 
2019년 6월 14일 (금)

A sátán fattya a Gózon Gyula Kamaraszínházban

A Pesti Vigadó Kamaraszínházában rendezett ősbemutató után újból látható Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című műve. A monodráma a Gózon Gyula Kamaraszínházban március 13-án 19.00 órakor tekinthető meg.

2015년 3월 3일 (화)
A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A folyóirat egykori és jelenlegi szerkesztői olvastak fel műveikből a kolozsvári Helikon megalapításának 25. évfordulója alkalmából hétvégén a kolozsvári magyar főkonzulátuson. 

2015년 3월 2일 (월)

Közelképek írókról

A Magyar Művészeti Akadémia kiadásában megjelent Közelképek írókról című kismononográfia-sorozat első öt kötetét február 26-án 17 órakor mutatták be a Pesti Vigadó Makovecz termében.

2015년 2월 26일 (목)

Tiszteletvacsorát adott Kányádi Sándornak az államfő

Irodalmi munkásságának elismeréséért tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Kányádi Sándornak február 24-én este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő első könyve megjelenésének 60. évfordulója alkalmából.

2015년 2월 25일 (수)

Átadták a Balassi-emlékkardokat

A Balassi Bálint verseit anyanyelvére fordító Muzafer Dzaszohov oszét költőt és műfordítót, valamint Kiss Anna költőt díjazták az idén a Balassi Bálint-emlékkarddal. A rangos irodalmi kitüntetést február 14-én vehették át a díjazottak Budapesten, a Gellért Szállóban.

2015년 2월 16일 (월)
첫째로 최후