Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019년 11월 29일 (금)

Bella István-emlékév

Bella István idén ünnepelné 75. születésnapját. A Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító Sárkeresztúron nevelkedett, s a születésnapi megemlékezés keretében, a róla elnevezett Művelődési Házban és Könyvtárban hirdették meg az augusztus 7-én kezdődő Bella István-emlékévet.

2015년 8월 5일 (수)

Irodalmi diáktábor a Nagy Gáspár Emlékházban

A Nagy Gáspár Alapítvány középiskolás fiatalok számára szervezett irodalmi tábort a bérbaltavári Emlékházban 2015. június 24–26. között. 

2015년 7월 7일 (화)

Megjelent Lázár Ervin novelláskötete angol fordításban

Lázár Ervin Csillagmajor című novelláskötete most angol fordításban is megjelent The Devil's Horseshoe and Other Stories (Az ördög patkója és más történetek) címmel a Corvina Kiadó gondozásában. A Szöllősy Judith által készített műfordítás munkáját a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

2015년 6월 26일 (금)

A lét abszurd és paradox

Interjú Tornai Józseffel az MMA Nagydíjának odaítélése alkalmából

Tornai József költő, aki másokkal együtt tavaly elnyerte a Nemzet Művésze kitüntetést, idén az MMA éves közgyűlésén megkapta a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját, egyrészt az utóbbi években nyújtott kiemelkedő művészi tevékenységéért, másrészt több mint fél évszázados alkotói munkásságáért. Ebből az alkalomból kérdeztük újabb versesköteteiről és legfrissebb munkájáról, amely a könyvhétre jelent meg a Gondolat Kiadónál Vízesések robaja címmel.

2015년 6월 10일 (수)

Ünnepi Könyvhét 86. alkalommal

Budapesten immár 86. alkalommal rendezik meg a magyar könyvhetet június 4–8. között. A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit.

2015년 6월 4일 (목)
첫째로 최후