Múltidézés Temesi Ferenccel a 49/49 című regény kapcsán

„Az írás magányos foglalkozás. Miként Faulkner mondta: nem kell több szerszám hozzá, mint papír, toll, dohány, étel és egy kis whisky. Egyenes, becsületes prózát írni a legnehezebb. Legalábbis Hemingway szerint. Először ismerni kell az írás tárgyát, azután meg kell tudni írni az egészet. Mindkettőhöz külön-külön egy élet is kevés. Van, aki az órakészítéshez hasonlította az írást. Számomra egy író olyasvalaki, aki kimegy a piacra, leül egy karosszékre, kiteszi a kalapját, és azt mondja: El akarok mondani nektek egy történetet." Az idézet forrása Temesi Ferenc, aki közelmúltban megjelent 49/49 című új regényében egy se ifjan, se idősen tartósan beteljesülni képtelen szerelemről mesél. 
2019년 6월 14일 (금)

Emlék az ember

Dobai Péter költővel találkoztak az olvasók Miskolcon

Dobai Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író, forgatókönyvíró, filmrendező volt vendége a miskolci Feledy-házban rendezett legutóbbi közönségtalálkozónak április 17-én.

2015년 4월 20일 (월)

Végső búcsút vettek Lászlóffy Csaba költőtől

Családtagjai, barátai, ismerős és ismeretlen tisztelői vettek búcsút április 17-én délután Lászlóffy Csabától a Házsongárdi temetőben.

2015년 4월 20일 (월)

Vathy Zsuzsát köszöntötték születésnapja alkalmából

Vathy Zsuzsával születésnapja alkalmából Temesi Ferenc beszélgetett a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zenével és az életmű egy-egy írásának felolvasásával színesített esten szó esett az írónő néhai férjéről, Lázár Ervinről is.

2015년 4월 15일 (수)

Elhunyt Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő, az MMA rendes tagja 2015. április 14-én, hosszú betegség után elhunyt. 

2015년 4월 15일 (수)

A költészet napja alkalmából Versmaraton a Thália Színházban

A kortárs költőink olvassák fel verseiket a Thália Színház Arizona Stúdiójában április 10-én, pénteken délelőtt tíz órától este tízig.

2015년 4월 9일 (목)
첫째로 최후