Múltidézés Temesi Ferenccel a 49/49 című regény kapcsán

„Az írás magányos foglalkozás. Miként Faulkner mondta: nem kell több szerszám hozzá, mint papír, toll, dohány, étel és egy kis whisky. Egyenes, becsületes prózát írni a legnehezebb. Legalábbis Hemingway szerint. Először ismerni kell az írás tárgyát, azután meg kell tudni írni az egészet. Mindkettőhöz külön-külön egy élet is kevés. Van, aki az órakészítéshez hasonlította az írást. Számomra egy író olyasvalaki, aki kimegy a piacra, leül egy karosszékre, kiteszi a kalapját, és azt mondja: El akarok mondani nektek egy történetet." Az idézet forrása Temesi Ferenc, aki közelmúltban megjelent 49/49 című új regényében egy se ifjan, se idősen tartósan beteljesülni képtelen szerelemről mesél. 
2019년 6월 14일 (금)

Építőművészeti alkotótábor Iszkázon Nagy László születésének 90. évfordulóján

2015. augusztus 28-tól szeptember 6-ig Iszkáz Község Önkormányzata és a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának támogatásával, Nagy László születésének 90. évfordulója alkalmából alkotótábort szervez.

2015년 8월 24일 (월)

Elkezdődött a Tokaji Írótábor

A globalizáció és a nemzeti identitás megőrzésének lehetősége – idén ezzel a témával rendezik meg a Tokaji Írótábort augusztus 12. és 14. között.
 
Az évente egyszer megvalósuló rendezvényt mások mellett a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja.

2015년 8월 12일 (수)

Bella István-emlékév

Bella István idén ünnepelné 75. születésnapját. A Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító Sárkeresztúron nevelkedett, s a születésnapi megemlékezés keretében, a róla elnevezett Művelődési Házban és Könyvtárban hirdették meg az augusztus 7-én kezdődő Bella István-emlékévet.

2015년 8월 5일 (수)

Irodalmi diáktábor a Nagy Gáspár Emlékházban

A Nagy Gáspár Alapítvány középiskolás fiatalok számára szervezett irodalmi tábort a bérbaltavári Emlékházban 2015. június 24–26. között. 

2015년 7월 7일 (화)

Megjelent Lázár Ervin novelláskötete angol fordításban

Lázár Ervin Csillagmajor című novelláskötete most angol fordításban is megjelent The Devil's Horseshoe and Other Stories (Az ördög patkója és más történetek) címmel a Corvina Kiadó gondozásában. A Szöllősy Judith által készített műfordítás munkáját a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

2015년 6월 26일 (금)
첫째로 최후