Mezey Katalin, Kégl Ildikó, Serfőző Simon és Turczi István

Serfőző Simon a Parnasszus folyóirat centrumában

Élőfolyóirat esten köszöntötték a Kossuth-díjas költőt
 
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozata Élőfolyóirat estjén a Parnasszus folyóirat XXIX. évfolyam 4. számát mutatták be, emellett a nyolcvanéves Serfőző Simon Kossuth-díjas írót, az MMA rendes tagját köszöntötték. A rendezvénynek a köztestület irodaháza adott otthont szeptember 7-én.
2023년 9월 7일 (목)

Koszorúzás Utassy József emléktáblájánál

Költői sikerei ellenére nem volt könnyű élete

Utassy József
 (1941–2010) költőre, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) posztumusz tiszteleti tagjára emlékeztek a zalaegerszegi külsőkórházban felállított emlékműve előtt a Pannon Írók Társaságának képviselői.

2023년 9월 6일 (수)

Szentmártoni János: új, megreformált irodalmi rendszerre lenne szükség

Újra egy asztalhoz ültetnék az írószervezeteket
 
Az írószervezetek érdekképviseleti vonalának erősítése, az olvasás népszerűsítése, a nagy múltú irodalmi műhelyek megreformálása, valamint ezek egy új rendszerbe helyezése lesz a magyarországi irodalmi fórumok legfontosabb feladata – mondta Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja augusztus 15-én Tokajban.

2023년 8월 22일 (화)

Egy nemzedék betiltott névjegye

Mezey Katalinnal beszélgettünk Kísérlet 1970 című kötete kapcsán
 
Kísérlet 1970 – egy nemzedék betiltott névjegye címmel jelent meg az Írók Alapítványa – Széphalom Könyvműhely újdonsága a 94. Ünnepi Könyvhéten. A kötetet az egyik akkori szerző és szerkesztő, a Kilencek költőcsoport tagja, Mezey Katalin Kossuth- és József Attila-díjas prózaíró, költő, műfordító gondozta. A könyv az 1970-ben, az akkori fiatal költő- és írónemzedék bemutatkozását szolgáló, megszerkesztett, majd betiltott és rendőrileg elkobzott irodalmi periodika első három számának anyagát tartalmazza, Juhász Ferenc és Voigt Vilmos bevezetőivel. Mezey Katalinnal a kötetről, múltról és aktuális kérdésekről is beszélgettünk.

2023년 7월 27일 (목)

Nagy László emléknap Iszkázon

Többszörös ünnep helyszíne volt az iszkázi Nagy László emlékház 2023. július 15-én. Idén nyáron Szécsi Margit születésének 95. évfordulójára, Nagy László halálának 45. évfordulójára és fiúk: Nagy András – aki idén lenne 70 éves – halálának 5. évfordulójára emlékeztek mindazok, akik ellátogattak a Somló lábánál fekvő kis faluba.

2023년 7월 15일 (토)

Művészetpedagógiai konferencia a Pesti Vigadóban

A művészetpedagógia nagy kihívása, hogy folyosót nyisson az értékközvetítés szándéka és napjaink ifjúságának a virtuális világ által uralt kultúrája között – mondta Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a 6. Művészetpedagógiai Konferencia megnyitóján. Az eseményre a Pesti Vigadóban került sor június 15-én.
 
 

2023년 6월 21일 (수)
최후