A Magyar Művészeti Akadémia Évkönyve 2019

MMA, 2020, 172 oldal CD-melléklettel
ISSN 2064-1001
 
A 2019-es évkönyv a Magyar Művészeti Akadémia történetéről, tevékenységéről ad áttekintést, vezetői interjúkat, valamint fényképekkel kiegészített művészeti dokumentációkat tartalmaz. A színes kiadványban az év eseményei mellett az Akadémia intézményeiről, kiadójáról, irodaházáról, valamint elhunyt tagjairól is olvashatunk. Az évkönyvet az MMA akadémikusainak és a nemzet művészeinek arcképcsarnoka teszi teljessé.

A kiadvány letöltése (pdf)


2017. év végén a Magyar Művészeti Akadémia létrehozta az MMA Kiadó Nonprofit Kft.-t. A Kiadó legújabb kiadványai már egy külön honlapon, itt találhatók:
 mmakiado.hu 

A Magyar Művészeti Akadémia Évkönyve 2018

MMA, 2019, 172 oldal CD-melléklettel
ISSN 2064-1001
 
A 2018-as évkönyv a Magyar Művészeti Akadémia történetéről, tevékenységéről ad áttekintést, vezetői interjúkat, valamint fényképekkel kiegészített művészeti dokumentációkat tartalmaz. A színes kiadványban az év eseményei mellett az Akadémia intézményeiről, kiadójáról, irodaházáról, valamint elhunyt tagjairól is olvashatunk. Az évkönyvet az MMA akadémikusainak és a nemzet művészeinek arcképcsarnoka teszi teljessé.

A kiadvány letöltése (pdf)

Rodostója volt London – Szabó Zoltán-emlékkonferencia

A Magyar Művészeti Akadémia konferenciafüzetei

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2018. május 10-én a Pesti Vigadóban Rodostója volt London címmel, Szabó Zoltán (1912–1984) tiszteletére rendezett emlékülést. A konferencián a közel negyven évig emigrációban élő magyar író, lapszerkesztő, rádiós, falukutató munkás­ságát, széleskörű tevékenységét elemezték, mutatták be a meghívott előadók – többek közt Bertha Zoltán, Cs. Nagy Ibolya, A. Szabó Magda, Szabó Zsuzsa, Kucsera Tamás Gergely és Sárközi Mátyás.
Az előadásokat közreadó konferenciakötetet Ablonczy László szerkesztette.

MMA Kiadó, Budapest, 2019

A tág haza – Cs. Szabó László-emlékkonferencia

A Magyar Művészeti Akadémia konferenciafüzetei

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2017. október 26-án a Pesti Vigadóban A tág haza címmel rendezett Cs. Szabó László (1905–1984) író tiszteletére emlékülést.
Az előadásokat közreadó konferenciakötetet Ablonczy László szerkesztette.

MMA Kiadó, Budapest, 2018

A Magyar Művészeti Akadémia Évkönyve 2017

MMA, 2018, 156 oldal CD-melléklettel
ISSN 2064-1001

Az évkönyv a Magyar Művészeti Akadémia 2017-es évét mutatja be, a köztestülethez kötődő eseményeket, történéseket dokumentálja. A kiadványban kronológia tekinti végig az Akadémia és intézményei, kiadója tevékenységét, egy-egy kiemelt művészeti rendezvényét, ezenkívül az akadémiáról szóló beszélgetések, valamint az elhunyt akadémikusokra való emlékezések is olvashatók a fényképekkel dokumentált lapokon. A kiadvány első ízben jelenik meg színesben.

A kiadvány letöltése (pdf)

Őrizd az embert | Kósa 80

Őrizd az embert – Kósa 80 + DVD (rendező: Buglya Sándor)
Bevezető tanulmány: Pörös Géza
480 oldal, ár: 4800 Ft
ISBN 978-615-5464-86-7

Kósa Ferenc, a 60-as években indult rendező meghatározó szerepet játszott a magyar filmművészet megújításában. Diplomamunkája, az 1956-os eseményeket forradalomnak nevező, ezért évekig betiltott Tízezer nap a legjobb rendezés díját nyerte el az 1967-es cannes-i filmfesztiválon. Munkásságát később is drámai erejű művek fémjelzik. A kötet elemzések, visszaemlékezések, interjúk során keresztül mutatja be a rendező pályáját.

Hoppál Mihály: A kultúra mint emlékezet

Lükő Gábor munkássága

Hoppál Mihály könyve – szellemi adósságot törlesztve – Lükő Gábor néprajzkutató életművéről ad értő és értékelő áttekintést. Megmutatja Lükő néprajzi munkásságának, gyűjtéseinek és elméleti megközelítéseinek időtálló voltát. A kötetet Lükő Gábor saját készítésű rajzai és fotográfiái illusztrálnak.

MMA, 2018