2020. november 10. | 17:00 – Balla András – Horváth Péter 75

A program elmarad!
A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata 75. születésnapja alkalmából köszönti Balla András Balogh Rudolf-díjas, valamint Horváth Péter Balázs Béla-díjas fotóművészt, az MMA rendes tagjait. A vetítésre kerülő portréfilmek segítségével és a pódiumbeszélgetés során kirajzolódik több évtizedes művészi életpályájuk. Beszélgetőtárs: Haris László fotóművész, az MMA rendes tagja. | meghívó

Helyszín: Pesti Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad (1051 Budapest, Vigadó tér 2., IV. emelet)

Az eseményen levetítjük a Balla Andrásról készült portréfilmünket (MMA 2017, 53', R.: dr. Kárpáti György) és Horváth Péter portréfilmjét is (MMA 2018, 52', R.: Wekerlei Varga Géza).

"Ballada" Portréfilm Balla András fotóművészről

A kerttervező és fotóművész Balla András arról vall, hogy életműve egyúttal élete naplója, amelyben a teremtett természet és az ember által létrehozott környezet szoros kapcsolata mindvégig jelen van.

Portréfilm Horváth Péter fotóművészről

A művész gondolatai, barátok, pályatársak méltatásai és a negyven év alatt készült képek egymást kiegészítve és erősítve tanúskodnak egy, a fényképezés eszközeinek és technikáinak változásai ellenére is koherens életműről.

A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők létszáma a járványügyi helyzetre tekintettel limitált.
Regisztrálni a Pesti Vigadó honlapján keresztül, itt lehet.
// ]]>