Staféta − nemzedékek találkozása

Az MMA Ipar- és Tervezőművészeti Tagozata kiállítása a Pesti Vigadóban

Az MMA azzal a szándékkal szervezett „bemutatkozó" tárlatot tagjai számára, hogy a nagyközönség fogalmat alkothasson az elmúlt egy évtized iparművészeti és tervezőművészeti intézményes keretek változásáról. A tárlat előzménye a 2014-ben megrendezett NÉV–JEGY című kiállítás, amelynek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont. E mostani rendezvény célja az eltelt időszak eseményeinek és személyi összetételében bekövetkezett alakulásoknak nyomon követése.
2023/09/20

Turi Attila alelnök köszöntő beszéde a Magyar Művészeti Akadémia szakmai napján

Glass Art NOW! – Velence, Olaszország
 
Minden hazának más a fénye. Kétirányú fény ez, egyik, mellyel a Nap süt rá, mely a levegőjét átjárja, lélegzetét adja, s a másik a földön átsugárzó fény, mely a gyökereken keresztül hatja át a tájat, életet és tárgyat.

2023/09/14

Velencei Üveghét

Kerekasztal-beszélgetés a kortárs üvegművészetről

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szakmai napot tartott 2023. szeptember 11-én a Velencei Üveghéten. Szilágyi B. András művészettörténész életpályáról és a pályán maradás feltételeiről faggatta Lukácsi László Ferenczy Noémi-díjas üvegszobrászt, az MMA rendes tagját és az MMA három ösztöndíjas művészét: Koós Daniellát, Sipos Balázst és Telegdi Balázst a kortárs üvegművészetről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A közösségi üvegműhelyé lenne a jövő?

2023/09/13

Glass Art NOW!

A Magyar Művészeti Akadémia szakmai napja a Velencei Üveghéten

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szakmai napot tart 2023. szeptember 11-én, hétfőn 15 órától az Ateneo Veneto Aula Magna kiállítóterében, a 2023. szeptember 2. és 15. között megrendezett Velencei Üveghét keretében.

2023/09/08

Németh János kiállítása Krosnóban

A magyar kerámiaművészet egyik doyenjének a mostani immár a harmadik bemutatója a délkelet-lengyelországi városban

A krosnói Kézműves Múzeum Fő téri pincegalériájában augusztus 18-án nyílt meg a Kossuth-díjas Németh János keramikusművész, az MMA rendes tagja tárlata. A fogadó intézmény és a kiállítást hazai részről bonyolító Göcseji Múzeum együttműködése Zalaegerszeg és Krosno 2000-ben létrejött testvérvárosi kapcsolatának kezdetétől datálódik. A központban, a galériától nem messze látható Németh Jánosnak a lengyel-magyar barátság tiszteletére készült szép Madonna-domborműve. 

2023/08/25

„FOKRÓL FOKRA"

Nemzetközi Üveg Szimpozion Bárdibükkön

Az augusztus 13-22. közt zajló rendezvénynek idén is a bárdibükki Nemzetközi Üvegművészeti Alkotótelep ad otthont

Több mint harminc éve működik a bárdibükki Nemzetközi Üvegművészeti Alkotótelep, amely az üvegművészek jelentős bázisa. A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata augusztus 18-án, a Nemzetközi Üveg Szimpozion idején látogat el az alkotótáborba.

2023/08/09
最後の