Bodonyi 70

Bodonyi Csaba építész munkáiból BODONYI 70 címmel nyílt kiállítás október 5-én a Miskolci Galéria Kondor termében. A Széchenyi- és Ybl-díjas építész augusztusban ünnepelte 70. születésnapját.
A jubileumhoz kapcsolódó kiállítást a rendező B-A-Z Megyei Építész Kamara az Építészeti világnapra időzítette, mint annak nyitó rendezvényét. A kiállítás nem életmű-kiállítás, inkább válogatás az előző, 60 éves jubileumi kiállítás anyagából (melynek ugyancsak a Miskolci Galéria adott otthont), s az elmúlt tíz esztendő megépült, épülő és tervezett létesítményeiből.

A  kiállítást 2013.  október 5-én Nagy Ervin Ybl- és alt. Kossuth-díjas építész – országos főépítész, Dévényi Sándor DLA Kossuth- és Ybl-díjas építész – a Magyar Művészeti  Akadémia elnöksége nevében, valamint Sáros László György DLA Ybl-díjas építész – a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke nyitották meg. Köszöntő hangzott el az MTA miskolci elnöksége részéről is.

A kiállítás helyszínét a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria biztosítja, a tetőtéri Kondor-teremben, ahol november 4-ig tekinthető meg.

Ezzel párhuzamosan a Kós-házban – ugyancsak az Építészeti világnaphoz kapcsolódóan – a fiatalabb építész generációk részvételével, Bodonyi Csaba útitársai címmel nyílik kiállítás 2013. október 9-én, szerdán 17 órai kezdettel.

Fotók: Kiss Tanne István
2013/10/08  |  kiállítás bodonyi csaba