„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
26 ספטמבר 2023

Ismeretlen IPARTERV

NEM MINDENNAPI KIÁLLÍTÁSSAL AVATTÁK FEL A WALTER RÓZSI-VILLA ÚJ POP-UP KIÁLLÍTÓTERÉT
 
Az egykori BM-kórház területén (a Walter Rózsi-villa mellett) június 8-án az Ismeretlen IPARTERV – Egy tervezővállalt hőskora 1948–1970 című kiállítással nyílt meg a MÉM MDK új pop-up kiállítótere. A helyszín debütáló tárlata a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Designkurátor képzésében részt vevő hallgatókkal együttműködve valósult meg. A kiállítás a második világháború utáni modern építészet egyik legjelentősebb szakmai műhelye, az Ipari Épülettervező Vállalat, azaz az IPARTERV mára egyre halványodó örökségét mutatja be.

9 יוני 2023

Új pályázat az építészet otthonának megteremtésére

A Magyar Művészeti Akadémia Titkársága kétszakaszos meghívásos, a részvételi szakaszban bármely -a referencia követelménynek megfelelő- építész iroda számára nyitott, a pályázati szakaszban kétfordulós építészeti tervpályázatot hirdet a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) új épületegyüttesének tervezésére. A helyszín a budapesti Városligeti fasor 9-13. Az első, Részvételi szakaszba való jelentkezés határideje 2023. június 29., a pályázat díjazására bruttó 45 millió forint áll rendelkezésre.

8 יוני 2023

Könyvheti újdonságok

A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó megtartotta közös sajtótájékoztatóját a 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából az MMA irodaházának Akadémiai Klubjában. Az eseményen házigazdaként Juhász Judit üdvözölte az egybegyűlteket, majd Richly Gábor, a Művészeti Akadémia főtitkára köszöntötte az MMA Kiadó előadóit, a jelen lévő szerzőket, akadémikusokat és a sajtó képviselőit.

7 יוני 2023

Népe vándorló garabonciása

FELAVATTÁK ERDÉLYI ZSUZSANNA VÁROSLIGETI SZOBRÁT

Szimbolikus helyen látható május 25-étől Erdélyi Zsuzsanna szobra a Városligetben: a Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza közötti árnyas, ligetes sétányon. A néprajzkutató, az MMA néhai tagja életművével ugyanis mindkét területen: a hazai néprajztudomány és a Kárpát-medence zenei hagyományainak a felkutatása terén egyaránt maradandót hozott létre.

5 יוני 2023
ראשון אחרון
// ]]>