A megnyitón Aknay János mondott köszöntőt

IX. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor

Idén kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit Hajdúnánáson a Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor, több mint húsz művész részvételével. Ez évben Japánból, Budapestről és környékéről érkeztek a vendégek.

Az idei esztendőben is számos festőművész, szobrász és fotóművész teremti meg együtt, közös helyszínen, közös gondolatokon keresztül azokat az alkotásokat, melyeken a város értékeit, kincseit jelenítik meg.

A tábort egy indító kiállítás nyitotta meg június 27-én, pénteken, melyen dr. Juhász Endre alpolgármester köszöntötte a megjelent alkotókat és vendégeket, valamint kiemelte, egy ilyen neves alkotótábor fő feladata, hogy inspirációt adjon a résztvevőknek. Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének elnöke köszöntőjében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az alkotók megismerjék egymás munkásságát, valamint hogy elinduljanak a közösségteremtő folyamatok. Az alkotótábor szervezői több előadással is kedveskednek az érdeklődőknek. Július 10-én, csütörtökön Szemadám György, Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának vezetője tart előadást.

A tábor célkitűzése, hogy ismert festőművészek és a pályájuk elején járó kezdők együtt dolgozzanak, ismereteket, tapasztalatokat cseréljenek egymással. Az elkészült alkotásokat közös, záró kiállításon július 12-én tárják az érdeklődők elé.

(Forrás: onkormanyzat.mti.hu)

10 luglio 2014