2019. október 1. | 18.30 – „Csodát mesélek…" – kórushangverseny Bárdos Lajos születésének 120 éves jubileumán

„Csodát mesélek…" címmel kórushangversenyt rendeznek a Zene Világnapján, Bárdos Lajos (1899–1986) zeneszerző, zenepedagógus születésének 120 éves jubileumán. Helyszín: Vakok Intézete, Nádor terem. A rendezvényt az MMA támogatja.

2019. szeptember 27. – Kutatók éjszakája a Hild-villában

Újra Kutatók éjszakája a Hild-villában! A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének székháza ingyenes programokkal vár mindenkit szeptember 27-én a XII. ker. Budakeszi út 38. szám alatt. A kutatóintézet kiállítással tiszteleg a Vitéz László mesékkel világhírűvé vált Kemény Henrik bábművész előtt. Kicsik és nagyok bejárhatják a Hild-villát Wesselényi-Garay Andor építésszel; Fehér Anikó karnaggyal és Windhager Ákos kultúrakutatóval pedig a zene, illetve a mitológia világában barangolhatnak.
Regisztrálni a www.kutatokejszakaja.hu weboldalon szükséges!

2019. szeptember 22. | 18.00 – Operagála Gyöngyösön

A zene világnapja alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával ismét megrendezik Gyöngyösön az elmúlt években nagy sikert aratott operagálát. Művészeti vezetők: Miller Lajos és Rohonyi Anikó operaénekesek, az MMA tagjai. A belépődíjmentes est célja, hogy olyan nézők is eljuthassanak az eseményre – akár kisebb falvakból is –, akiknek nem lenne esélye az opera műfaját megismerni, az operairodalom mesterdarabjait élvezhetni neves művészek előadásában.

2019. szeptember 20. | 13.00 – Hamvas Béla és a hagyomány

A konferencia és kiállításmegnyitó megrendezését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Kalender
// ]]>