2020. november 3. | 19.00 – Isten és a zene – Fiatal művészek sorozata Op. 5/2

Koncertsorozat a Párbeszéd Házában, melyen fiatal művészek adják elő többek között Bach, Mendelssohn és Liszt műveit. Az esemény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

2020. október 22. – november 17. – A XXII. Országos Tervezőgrafikai Biennálé tárlata

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Tervezőgrafikai Szakosztálya 2020-ban a Budapesti Graphifest kiállítás sorozathoz kapcsolódva hirdette meg a XXII. Országos Tervezőgrafikai Biennálét. Az esemény szervező bizottsága 1978-ban indította el a tervezőgrafika művészet hazai periodikus kiállítás sorozatát, melynek célja, hogy bemutassa a mai magyar tervezőgrafika alakulását, új értékeit és generációit. A rendezvény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

2020. október 17. | 18:30 – A Harag György-emlékév vándorkiállítása | Győr

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. Az emlékév keretében létrejött utazó életmű-kiállítás ebben az évben csak három magyarországi helyszínen látható, Gyula után a Győri Nemzeti Színház épületében. A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón a Magyar Művészeti Akadémia emlékező kiadványát is bemutatják. | meghívó

2020. október 13–18. – Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál | Szolnok

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválonl három éve hirdetnek versenyprogramot európai nagyjátékfilmeknek, amelynek a különlegessége, hogy a filmes látványtervezőket díjazzák. A legjobb látványvilágért járó Trauner-díjak odaítélése mellett a fesztivál több filmszakmai programmal is készül idén, ahol a látványtervezők munkássága áll a fókuszban október 13–18. között a szolnoki TISZApART moziban. A fesztivál főtámogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

2020. október 10. | 10:00 – Versünnep seregszemle

A 15 éves Versünnep Alapítvány évről évre megrendezi az amatőr versmondók nemzetközi seregszemléjét. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek. A seregszemlén 6 évestől a szépkorúakig, minden korosztály képviselteti magát. Csodálatos versek és prózai művek hangoznak el fantasztikus előadásban. Örömteli hangulatban telik a nap, amelyre minden érdeklődőt szeretettel invitálunk a Pesti Vigadóba. A versenyprogram után koncert és az ünnepélyes díjátadó teszi teljessé az ünnepet.

Kalender
// ]]>