2019. szeptember 24. | 19.00 – Furulyaszó | Juhász Zoltán és barátainak pásztorzenei hangversenye

Az első ábrázolások igazolják, hogy a pásztorkodó ember kezében ősidők óta ott van a furulya. Magyar pásztorok használatában gazdag változatosságban élt a hangszer napjainkig, szinte a nyelvterület egészén. A moldvai tilinkától a dunántúli hosszúfurulyán át a hatlyukú rövid furulya helyi változataiig terjedő skálán szinte a hangszer összes lehetősége megvalósul.
A hangszerek gazdag változatosságához a rajtuk játszott zene, az előadásmód és a játékmód színgazdagsága társul. Ezt az ősi, sokszínű, mégis egységes zenei világot, dalait és dallamait szeretnék bemutatni a pásztorok zenéjének szerelmesei, továbbéltetői, a pásztorság és parasztság kezében található más hangszerek – a duda, a citera és a tekerő – társaságában, énekek kíséretében.
Juhász Zoltán népzenész, népzenekutató, az MMA rendes tagjának jubileumi estje.

Előadják: Fábián Éva (ének, gardon), Nyitrai Marianna (ének), Juhász Lilla (ének), Juhász Réka (ének, gardon), Juhász Zoltán (furulya, duda), Sáringer Kálmán (furulya, gardon), Juhász Dénes (furulya, hegedű), Kuttner Fruzsina (furulya, citera), ifj. Szerényi Béla (furulya, tekerő)

Helyszín: Pesti Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad (Budapest, Vigadó tér 2. IV. szint)
A koncertre a belépés díjtalan, de regisztrációköteles! Online regisztráció itt.
// ]]>