„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
26 September 2023
A kortárs zene nem szitokszó

A kortárs zene nem szitokszó

Faluvégi Fanni és Mráz Nikolett nyerte a debreceni énekversenyt

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Conservatory Alapítvány kortárs zenei énekversenyt rendezett Debrecenben, Petrovics Emil emlékére. Zsűritagként Tóth Péter zeneszerző, az MMA Zeneművészeti Tagozatának vezetője is részt vett az eseményen. Az alkotóval az idei mezőnyről, az énekesi pálya lehetőségeiről és a zenemű születéséről beszélgettünk.

21 Juli 2023

Elhunyt Mészáros Éva textilművész

Kilencvenegy éves korában, július 13-án elhunyt Mészáros Éva, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Kiváló pedagógusként adta tovább tudása javát, hiszen folyamatosan részt vett a divattervezők utánpótlás-nevelésében. Egész életében azért küzdött, hogy a magyar népművészet ne vesszen el, és az emberek természetesnek tartsák, hogy a népi örökségünk emlékét a ruházatunkon is lehet viselni. Mészáros Évát a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.

20 Juli 2023

Szecesszióra jellemző könnyedség

FELAVATTÁK GALÁNFI ANDRÁS ÚJ KÖZTÉRI ALKOTÁSÁT

Kedden avatták fel a Hajdúszoboszlón a fürdővárosi Halasi Fekete Péter téren lévő Millenniumi szoborparkban Galánfi András legújabb köztéri szobrát, a Napba öltözött asszonyt. Az alkotás közös munka eredménye, mely ezúttal nem fából, hanem krómacélból készült.

19 Juli 2023

A véletlen Isten fedőneve

Az M5 Televízió Kontúr című portréműsorának vendége volt Balázs János zongoraművész
 
Kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, fesztiválokat szervez, mesterkurzusokat tart, és ingyenes koncertekkel segíti a jövő generációit. Balázs János Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas zongoraművész, az MMA rendes tagja állítja: komolyzenészeink máig ott vannak a világ élvonalában. Az elismert művész az M5 Televízió Kontúr című portréműsorának vendége volt.

18 Juli 2023
Pertama Terakhir
// ]]>