Fotó: Kuklis István

Rezonancia

Kiállítás a Reök-palotában

Szmrecsányi Boldizsár Boldi szobrász- és Incze Mózes festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Rezonancia címmel július 13-án a szegedi Reök-palotában. A tárlatot Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitotta meg. 
15 Juli 2024

Csak a fényt másolta, mások stílusát sosem

Halbauer Ede festő-, grafikus- és xeroxművész 90 éves

Halbauer Ede festő-, grafikus- és xeroxművész, a Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus köztestületi tagja 2024. július 14-én lett 90 éves. Születésnapja alkalmából beszélgettünk vele életéről, pályafutásáról, forradalmi művészeti innovációjáról és jelenéről.

14 Juli 2024

Összművészeti szimpózium Debrődön

Alkotótábori válaszok az elbizonytalanodásra
 
„Értjük Egymást – Rozumieme si – Rozumiemy się – Розуміємо" Ez az üzenete a Rovás Alkotóközösség, az MMA MMKI, az MMA Építőművészeti Tagozata és Északkelet-Magyarországi Regionális Központja közös Szabadegyetemének, amelyet hagyományosan a Debrődi Művésztelep alkotótáborával egyszerre rendeznek meg július 8. és július 14. között Felvidéken.

08 Juli 2024

Farkas Panna kapta idén a Samu Géza-díjat

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Makovecz Imre utcai szalonjában hagyományosan évadzáró ünnepség keretében adták át a Samu Géza-díjat és a Postumus Honoris Causa emléklapot június 26-án. A Samu Géza-díjat Farkas Panna, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszékének végzős hallgatója érdemelte ki. A Postumus Honoris Causa emléklapot Pallai Márta, Samu Géza szobrászművész özvegye vette át.

26 Juni 2024

A szatmári polgár

Banner Zoltán a megmaradás missziójáról, a román hatóságok által lepecsételt rádióról és az erdélyi magyarság művészetéről

A Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Írói Díjában részesült Banner Zoltán művészettörténész, művészeti író, költő és előadóművész 2024. június 21-én az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. Sokoldalú alkotó a kitüntetett: írásaiban, tévé- és rádiószerepléseiben számos jeles képzőművészünk életművének méltatója, elemzője, előadóművészként pedig hat évtizede rendszeres fellépője a hazai és külföldi pódiumoknak. Banner Zoltán kilencvenkét évesen is aktív résztvevője a magyar művészeti életnek.

21 Juni 2024

Az MMA Kiadó újdonságai a 95. Ünnepi Könyvhéten

Szunyoghy András Barcsay Jenő-díjas festő- és grafikus művész Anatómiai rajzok vadon élő állatokról (MMA Kiadó, 2023) című kötete nyert a Szép Magyar Könyv 2023 verseny Szakkönyv kategóriájában. Az elismeréseket a 95. Ünnepi Könyvhét ünnepélyes megnyitóján adják át június 13-án 16.00 órakor a Vörösmarty téren. A magyar irodalmi élet egyik legrangosabb eseményét június 13. és 16. között rendezik meg Budapesten a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén, ahol idén százhetven kiállítóval, százötven standdal várják az érdeklődőket. 

12 Juni 2024
Terakhir