Modernista budai luxusvilla Pest szívében

Megnyitja kapuit az Építészeti Múzeum új kiállítóhelye Pest egyetlen látogatható modern villájában

Stílusosan a múzeumok világnapján, május 18-án költözik be első kiállítóhelyére a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK), a helyszín pedig nem más, mint a budapesti Walter Rózsi-villa. Az 1936-ban épült, modern stílusú luxusvilla a Magyar Művészeti Akadémia beruházásában újult meg a fenntartásában működő Múzeum számára.
17 Mei 2022

Balázs János a Music International Grand Prix győztese

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja lett a Music International Grand Prix győztese New Yorkban és elnyerte a közönségdíjat is, ezzel a verseny történetében az első magyar győztes lett. A zongorista 2022. május 21-én este vehette át az elismeréseket New Yorkban a Kaufmann Centerben rendezett gálán.

23 Mei 2022

Művészek a kamera fókuszában Kolozsváron

A Magyar Művészeti Akadémia, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával és a kolozsvári Bánffy-palotában működő Szépművészeti Múzeummal együttműködve magyar fotósok és filmesek fényképeiből mutat be kiállítást, ami a „kincses városban" május 16. és június 5. között tekinthető meg. A tárlat a budapesti Műcsarnok fennállásának 125. évfordulója alkalmából megrendezett Kik vagyunk | Fotográfiák képzőművészekről, valamint a Képekben gondolkodnak | Filmesek elnevezésű fotókiállítások anyagából nyújt újabb válogatást Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója, a kiállítás kurátora gondozásában.

20 Mei 2022

Meteoritok és egyéb költemények

Meteoritok és egyéb költemények – Geszler 80 címmel nyílt jubileumi kiállítás Geszler Mária Garzuly keramikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, valamint nyolc iparművész munkáiból május 17-én a Vigadó Galéria földszinti kiállítóterében. Geszler Mária elképzelése, hogy a kultúra egy folytonosan, önmagába visszaforduló folyamat, a művészetben nincs evolúció, korok változnak, a történelem kereke forog, de az emberi érzések, sorsok, gondolatok örök érvényűek. Tárlatára nyolc fiatalabb kollégát – Fusz György, Strohner Márton, Szabó Ádám Csaba, Kungl György, Kontor Enikő, Dobány Sándor, Karsai Zsófia, Kemény Péter keramikus művészeket – hívott meg vendégül, hogy együtt ünnepeljenek.

18 Mei 2022

„PályaStart" Rost Andreával

ÖSSZETETT MESTERKURZUSON KÉPZIK ŐSSZEL A JÖVŐ OPERASZTÁRJAIT
A Rost Andrea Művészeti Alapítvány kuratóriumának fő célja, hogy a világszerte ismert és elismert operaénekesnő, Rost Andrea, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja átadhassa sokszínű szakmai tudását. A fiatal, pályakezdő énekesek, a jövőben az alapítvány által szervezett kurzusokon, fesztiválokon nem csupán magyarországi, de nemzetközi ismertségre is szert tehetnek. Az alapítvány szeptember 26-a és október 2-a között rendezi meg a PályaStart Mesterkurzust, mely többek között a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jött létre. 

18 Mei 2022
Terakhir
// ]]>