Kardosné Gyurkó Katalin, Vashegyi György, Kucsera Tamás Gergely

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Művészeti Akadémia a Nagycsaládosok Országos Egyesületével

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) csütörtökön az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. Az MMA részéről Vashegyi György elnök és dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár, a NOE részéről Kardosné Gyurkó Katalin elnök látta el kézjegyével a megállapodást. A NOE tagsági kártyával rendelkezők a jövőben díjmentes belépésre jogosultak az MMA intézményeiben (Pesti Vigadó, Műcsarnok) rendezett kiállításokra, egyéni vagy szervezett csoportos látogatásokra.
A művészeti és művészettel nevelés támogatása nemcsak fontos feladata a Magyar Művészeti Akadémiának, de a működését szabályozó jogszabály alapján oktatási és nevelési ügyekben a közművelődésért is felel a művészetben. Az MMA folyamatosan tárgyal civil szervezetek képviselőivel a szervezetek közötti együttműködési lehetőségekről. Erre az aláírásra is azért kerülhetett sor, mert hosszú távú együttműködés lehetősége és közös célok fogalmazódtak meg. Ezek alapján, a két szervezet együttműködésének további erősítése érdekében kötött stratégiai megállapodást a Magyar Művészeti Akadémia a Nagycsaládosok Országos Egyesületével.
2016 szeptemberében már együttműködés jött létre a NOE-val a II. Nagycsaládos Fesztivál támogatására a Vasúttörténeti Parkban. Az MMA a művészeti produkciók megvalósítását támogatta az egész napos fesztiválon: zenés-táncos gyerekprogramokat, néptáncbemutatókat, bábelőadásokat stb. Az együttműködés a fiatalok művészeti nevelésére, a nemzeti kultúra támogatására irányult.
A most megkötött stratégiai megállapodás alapján a NOE tagsági kártyával rendelkezők számára a Magyar Művészeti Akadémia kedvezményes belépést biztosít az MMA intézményeiben (Pesti Vigadó, Műcsarnok) rendezett kiállításokra, egyéni vagy szervezett csoportos látogatásokra.

A NOE saját médiafelületein – így 2018-ban induló kétheti hírleveleiben is – eljuttatja a családokhoz és népszerűsíti az MMA programjait.

Az aláírás után Kardosné Gyurkó Katalin NOE-elnök örömét fejezte ki, hogy a nagycsaládos kártya kedvezményei bővültek és értékes művészeti programokat tudnak ajánlani tagjaiknak. Vashegyi György MMA-elnök hangsúlyozta, ő maga is nagycsaládos, és kiemelte: a művészeti nevelés erősítése elnöki programjának első pontja, ez az együttműködés is ebben fog segíteni. Dr. Kucsera Tamás Gergely MMA-főtitkár emlékeztetett rá, hogy az MMA eddig is igyekezett anyagi és erkölcsi támogatást adni a családosoknak, intézményeiben színvonalas programjaival lehetőséget kínálni a szórakozásra, kulturális feltöltődésre; de 2018 a családok éve lesz Magyarországon, s ebben nagy szerepet kaphat a NOE és az MMA közti együttműködés.
 

A Nagycsaládosok Országos Egyesületéről:
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult. Az alapszabályában rögzített célok azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.
A NOE pártoktól, felekezetektől, ideológiáktól mentesen tevékenykedik. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család. Az egyesületnek jelenleg kb. 14 000 család a tagja, akik közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartoznak a NOE-hoz.
Tájékoztatás! A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) stratégiai együttműködési megállapodása alapján a NOE tagjai 2018. január 1-jétől – tagsági kártyájuk felmutatása esetén – térítésmentesen látogathatják a Pesti Vigadó és a Műcsarnok épületét és kiállításait.
2017. december 14.  |  vashegyi györgy kucsera tamás gergely megállapodás noe