Nem kell félnünk a „kultúrfölény" szótól

Mire ment rá a nyugat civilizáció? Mi lesz új, vidéki munkacsoportjaik feladata, és miért lenne jó, hogyha az ógörög eszmény szerint alakítanánk át a közoktatást? Vashegyi Györggyel, a Magyar Művészeti Akadémia elnökével Pataki Tamás beszélgetett a Demokrata című hetilapban.
2023. április 26.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
a Pesti Vigadó, a Műcsarnok, valamint a Walter Rózsi-villa hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-23-P)
Beadási határidő: 2023. április 24.


LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

zárójelentés
virtuális séta
AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Díszvacsora a nemzet művészei tiszteletére

A Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Vashegyi György díszvacsorát adott a 2022. évben Nemzet Művésze díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére. Az ünnepi eseményen részt vett Varga Zs. András, a Kúria elnöke, Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, Turi Attila és Kiss János, az MMA alelnökei és a Nemzet Művésze díj Bizottság elnöke, Ferencz István.

2023. május 18.

Akadémiai együttműködés az országos építkezésben

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) együttműködésben hét régióban alakította meg munkacsoportjait ez elmúlt negyedévben. A Győr, Miskolc, Kecskemét, Veszprém, Szeged, Debrecen és Pécs központtal működő csoportok létrejöttével a köztestület a hazai és a határon túli magyarlakta területek művészeti-kulturális életében kívánja tovább erősíteni aktív jelenlétét és segíteni a helyi szintű közösségépítést. A regionális építkezésről Richly Gáborral, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkárával Zelnik József író, néprajzkutató, az MMA rendes tagja beszélgetett az Országút című lapban.

2023. április 26.

Elnöki sajtóreggeli

A Magyar Művészeti Akadémia a regionális munkacsoportok megalakulása alkalmából sajtóreggelit tartott Andrássy úti irodaházában. Vashegyi György elnök, Kiss János alelnök és Richly Gábor főtitkár szavai után a média megjelent képviselői a regionális munkacsoportok vezetőit is kérdezhették jövőbeli terveikről. Vashegyi György elnök elmondta: december közepe óta valamennyi tervezett munkacsoport megalakult, a tervek szerint a helyi intézményekkel, szakmai szervezetekkel, valamint határon túli és külföldi művészekkel és szakemberekkel is kapcsolatokat építenek ki.

2023. március 31.

2023-as művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA – 2023

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 180 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

2023. március 22.
Utolsó
// ]]>