2019. szeptember 27. – Kutatók éjszakája a Hild-villában

Újra Kutatók éjszakája a Hild-villában! A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének székháza ingyenes programokkal vár mindenkit szeptember 27-én a XII. ker. Budakeszi út 38. szám alatt. A kutatóintézet kiállítással tiszteleg a Vitéz László mesékkel világhírűvé vált Kemény Henrik bábművész előtt. Kicsik és nagyok bejárhatják a Hild-villát Wesselényi-Garay Andor építésszel; Fehér Anikó karnaggyal és Windhager Ákos kultúrakutatóval pedig a zene, illetve a mitológia világában barangolhatnak.
Regisztrálni a www.kutatokejszakaja.hu weboldalon szükséges!

2019. szeptember 22. | 18.00 – Operagála Gyöngyösön

A zene világnapja alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával ismét megrendezik Gyöngyösön az elmúlt években nagy sikert aratott operagálát. Művészeti vezetők: Miller Lajos és Rohonyi Anikó operaénekesek, az MMA tagjai. A belépődíjmentes est célja, hogy olyan nézők is eljuthassanak az eseményre – akár kisebb falvakból is –, akiknek nem lenne esélye az opera műfaját megismerni, az operairodalom mesterdarabjait élvezhetni neves művészek előadásában.

2019. szeptember 20. | 13.00 – Hamvas Béla és a hagyomány

A konferencia és kiállításmegnyitó megrendezését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

2019. szeptember 19. | 19.30 – Szó • szín • játék – Csurka István: Deficit

A Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

A Magyar Művészeti Akadémia Szó•szín•játék sorozatában 2019 őszén először Csurka István klasszikusát láthatják a nézők a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon, Szilágyi Tibor rendezésben.

2019. szeptember 19. | 18:30 – A XII. Ötvösművészeti Biennálé megnyitója

A kortárs magyar ötvösművészet legnagyobb országos tárlata, melyen közel ötven alkotó műve látható ékszertől a plasztikákig, érmektől a használati tárgyakig. Az ünnepi XII. Ötvösművészeti Biennále egyben tisztelgés Ady Endre munkássága előtt, valamint témája a szakralitás, a szakrális gondolatok megjelentetése e művészeti ágban. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Ötvösművészeti Szakosztály által szervezett biennále hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Kalendar
// ]]>